Menu
in

Arsenalul din tabăra de romi români de la Milano

Un revolver, o sabie “katana”, o macetă, 39 de proiectile, aproape patru tone de tutun şi 480 de kg de cupru: este bilanţul sechestrului efectuat la începutul lunii iulie de către Poliţia locală din Milano, în tabăra de romi de pe via San Dionigi 107.

În zonă sunt circa 60 de barăci cu peste 120 de romi de naţionalitate română, scrie Il Giorno. Într-o baracă, în frigider, au fost găsite un revolver încărcătură “38 special” marca Smith and Wesson şi 39 de gloanţe, iar într-o altă baracă au fost găsite o “katana” şi o macetă.

Tutun prelucrat în străinătate cu greutatea de 3.720 de kg a fost recuperat dintr-o baracă mai mare care ascundea un bar cu masă de biliard, televizor cu ecran mare şi tejghea pentru servire. Într-o baracă alăturată, ascunse în butoaie mari din metal, au fost găsite 480 de kg de cupru. Armele, proiectilele, tutunul şi cuprul au fost sechestrate, iar trei persoane au fost denunţate în stare de libertate pentru posesie ilegală de arme, muniţie, tutun prelucrat în străinătate şi contrafacere de documente.

Un cetăţean român, în posesia unei cărţi de identitate italiană falsificată şi deja destinatarul unui ordin de expulzare, a fost denunţat, fiind încă prezent pe teritoriul italian. Consilierul pentru Siguranţă, Marco Granelli, a explicat: “Aceasta este una dintre nenumăratele operaţiuni pe care le desfăşoară Poliţia locală zilnic pentru a garanta siguranţa cetăţenilor în teritoriu, combătând toate formele de neregularitate şi ilegalitate care există în diferite zone ale oraşului”.

Consilierul pentru Siguranţă al Provinciei Milano, leghistul Stefano Bolognini, a comentat astfel: “Dintotdeauna am denunţat faptul că taberele abuzive sunt adăpost pentru delincvenţă şi ilegalitate şi am cerut evacuarea lor imediată. Unicii care i-au apărat pe abuzivi au fost Pisapia şi consiliul său, care au permis ca Milano să fie într-un an invadat de romi şi de tabere abuzive. Arsenalul de arme şi cantitatea enormă de ţigări şi cupru găsite pe via San Dionigi surprind numai administraţia locală. Nu mai este timp de poveşti, taberele abuzive trebuie evacuate.

În loc să primească contribuţii de 8.000 de euro, neregularii şi delincvenţii trebuie îndepărtaţi din oraş. Nu sunt de-ajuns cele trei intervenţii din aceste zile pentru rezolvarea problemei, trebuie doborâte zecile de tabere care s-au ridicat câte una în fiecare parte a oraşului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version