Menu
in

Asasinii Paulei Burci au fost prinşi

După trei ani de anchete, poliţia şi carabinierii din Ferrara i-au arestat pe cei care au ucis-o pe Paula Burci, prostituată de 19 ani, care a fost găsită moartă pe 24 martie 2008 pe malul râului Pad la Zocca di Ro (Ferrara).

Corpul găsit pe 24 martie 2008 era complet carbonizat şi de la acele resturi au început examenele criminalistice care au dus la identificarea autorilor omorului: Sergio Benazzo, de 36 de ani, rezident la Villadose (Rovigo), instalator, fără antecedente penale, şi fosta sa concubină, Gianina Pistroescu, de 36 de ani, româncă din Segarcea (Dolj), cu antecedente pentru prostituţie.

Cei doi sunt acuzaţi de omor agravat în complicitate, ascunderea şi distrugerea cadavrului şi exploatarea prostituţiei. Pe 13 martie au fost arestaţi. Cuplul ar fi fost ajutat de alte persoane care urmează să fie identificate.

Ancheta, efectuată în comun de Poliţia şi de Carabinierii din Ferrara, cu colaborarea Interpolului şi Poliţiei române, au stabilit că Paula Burci, originară din Segarcea, a fost racolată de fratele lui Pistroescu şi a ajuns în Italia pe 11 ianuarie 2008. A locuit la Villadose, în casa lui Sergio Benazzo şi a concubinei Gianina Pistroescu, fiind obligată să se prostitueze. Dacă refuza, era bătută. Paula voia să iasă din acest mediu şi un client care se ataşase de ea, un tânăr din Ferrara, i-a dat numărul de telefon şi a primis că o ajută.

După ce au descoperit relaţia, Benazzo şi Pistroescu vroiau să-i dea o „lecţie”. Pe 14 februarie 2008, Benazzo şi Pistroescu o urcă într-o maşină, merg pe o stradă mai puţin circulată, cu obiectivul de a se opri pe malul Padului, într-un loc izolat unde să-i poată da o lecţie. Au bătut-o şi au înjunghiat-o, astfel „lecţia” s-a încheiat cu un omor.

Cadavrul, complet dezbrăcat, a fost acoperit de ramuri şi arbuşti, şi incendiat. Resturile, descompuse şi mâncate de animale, au fost descoperite o lună mai târziu. Ancheta a primit un impuls important şi după ce transmisiunea tv „Chi l’ha visto?” de la Raitre s-a interesat de caz, primind în direct mărturii importante pentru anchetatori. După 3 ani de investigaţii, asasinii au fost prinşi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version