in

Asasinul Danielei Hatmanu, din nou în arest

În urmă cu trei ani, Settimio Melaragni, 57 ani, cunoscut întreprinzător imbiliar din Capodimonte (Viterbo) a ucis-o pe prietena sa româncă, Nicoleta Daniela Hatmanu, 37 ani (foto stânga). După omor, Melaragni a fost arestat, dar pus imediat în libertate. De atunci se judecă procesul în care este acuzat de crimă. Acum a fost din nou arestat, sub acuzaţia de şantaj şi calomnie contra unei alte românce, cu care a avut o relaţie în trecut.

Pe 19 mai, carabinierii au pus în practică mandatul de arestare emis de Tribunalul din Viterbo. Melaragni a susţinut mereu că a tras în Daniela Hatmanu cu un pistol pe care l-a cumpărat după ce ar fi fost victima unui jaf. În timpul jafului, Melaragni susţine că a fost drogat şi agresat sexual de jefuitori. De atunci şi-ar fi luat un pistol, cu care dormea sub cap. În noaptea crimei, 31 ianuarie 2008, ar fi luat-o pe Daniela drept un jefuitor, s-a speriat şi a împuşcat-o.

Dar din cauza declaraţiilor făcute în acest dosar, autoritatea judiciară a stabilit că a calomniat o altă româncă, M.Z., cu care inculpatul a avut o relaţie şi pe care a acuzat-o de furt, complicitate la violenţă sexuală şi jaf. Italianul susţine că cei care l-au jefuit şi violat erau complicii ei. Potrivit acuzării, italianul ar fi şantajat-o pe M.Z. ameninţând-o că publică fotografii în care ea apare dezbrăcată.

Procesul în care Melaragni este acuzat de uciderea Danielei Hatmanu a început pe 7 februarie 2011. În timpul procesului a fost audiată şi M.Z., fostă prietenă a inculpatului, care a dezminţit faptul că Melaragni ar fi fost violat în 2007. „Eram împreună în noaptea de 12-13 octombrie din 2007 – a provestit femeia în faţa judecătorilor – Nu a avut loc niciun jaf, Melaragni nu a fost violat de hoţi, nimeni nu a intrat în casă”.

Jaful şi violul pe care l-ar fi suferit atunci reprezintă cheia apărării lui Melaragni: după acea noapte ar fi fost atât de traumatizat şi terorizat încât a montat o alarmă anti-furt şi şi-a cumpărat un pistol Beretta 9, pistolul cu care apoi a împuşcat-o pe Daniela Hatmanu.

În noaptea de 31 ianuarie 2008, ar fi sunat alarma. Italianul a intrat în panică, spune el, temându-se să nu fie din nou jefuit. A văzut o umbră care venea spre el, în cameră, şi a tras de trei ori. Dar nu erau hoţii, ci Daniela, prietena lui, care până cu câteva minute înainte dormea în pat cu el. Femeia se ridicase pentru a merge la baie. Două din cele trei proiectile au lovit-o pe Daniela într-un picior şi în inimă, ucigând-o pe loc.

Victima, originară din Vânători (Vrancea) lucra ca îngrijitoare la Palermo şi sosise la Capodimonte chiar în acea zi. Melaragni, cu care avea de puţin timp o relaţie, îi propusese să se mute definitiv acasă la el, oferindu-i o slujbă într-una din agenţiile sale imobiliare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Antonia Dejeu, aleasă consilier de circumscripţie la Bologna

„Stranierii” o duc tot mai rău cu banii