in

Au fost arestați la Pescara membrii bandei lui ”Berlusconi”, ”Badea” și ”Iliescu”

Echipa mobilă de la Chestura din Pescara a pus în executare în zorii zilei de 2 octombrie șapte mandate de arestare preventivă emise pe numele unor italieni și români, componenți ai unei bande specializată în favorizarea și exploatarea prostituției, vătămări corporale, șantaj și amenințări. La operațiune au participat 50 de agenți de la chesturile din Pescara și Chieti.

Anchetele au avut în vedere controlarea și împărțirea teritoriului Pescara sud și Pineta Dannuziana din partea exploatatorilor prostituatelor. Deseori au avut loc agresiuni și ciocniri violente care aveau ca scop plata unui fel de „taxă de ocupare”, cerută prostituatelor care nu erau supuse controlului de către grupul infracțional.

Anchetele au durat mai mult de un an și s-au bazat atât pe declarațiile unor fete victime ale exploatatorilor, cât și pe numeroase interceptări și servicii de control și filare.

Mandatele de arestare au fost emise pe numele lui Viorel Verdeșan (foto), alias „Badea”, alias „Berlusconi” (35 de ani), Ionel Crăciun, zis „Iliescu” (29), Alin Radu (32), Marius Coman (29), Lucian Kovacs (24), Elena Mădălina Lungu (24), și unicul italian, Giancarlo Paolini, zis Buton (59).

Majoritatea anchetaților sunt domiciliați la Francavilla al Mare.

Principalul anchetat, Viorel Verdeșan, eliberat după o arestare anterioară în 2012, este fugar și sunt în curs căutări în străinătate prin intermediul Interpolului. Și fratele său, Viorel Crăciun, care a luat numele de familie al soției, este fugar.

400 de euro pe seară

Potrivit anchetei, banda lui „Berlusconi” și „Iliescu” exploatau numai românce. Verdeșan, arestat prima dată în 2012 pentru exploatarea prostituției și o a doua oară în iulie 2013, după ce a fost eliberat s-a întors în zona sa cu această frază: „Aici comand eu și acum totul va reîncepe ca înainte”.

El era cel care gestiona, împreună cu alți cinci exploatatori, circa douăzeci de fete și cel care câștiga de pe urma lor de la 80.000 la 100.000 de euro pe an: fiecare prostituată câștiga 400 de euro pe zi și de la 3.000 la 5.000 de euro pe lună.

Dar Banda nu încasa numai de la femeile controlate direct, ci și de la alte românce care se prostituau independent. De la acestea pretindeau 50 de euro pe seară ca „taxă de ocupare” a trotuarului. Taxa trebuia predată „șefului străzii”, cum era numit Verdeșan. Cine nu plătea, era amenințată: „Ori plătești, ori te întorci în România, altfel vei avea probleme”.


Acest lucru a fost povestit chiar de femeile de la care au pornit anchetele: românce care au denunțat că în seara de 12 iulie 2012 ar fi fost amenințate de bandă și una dintre ele a fost agresată de un conațional.

„Când am început să mă prostituez”, a povestit o femeie investigatorilor, „am fost abordată de Verdeșan care a pretins de la mine, cât și de la alte fete, suma de 50 de euro pe seară altfel „ori mă plătești, ori te duci în România, ori vei avea probleme ci mine și cu fetele mele: ceva ți sa ve întâmpla”.

Astfel, a continuat femeia, „în fața acestei amenințări am acceptat să plătesc la fel ca alte fete românce. Banii se predau la încheierea serii direct lui Verdeșan sau, în lipsa sa, fetelor sale”. Există un singur italian, Giancarlo Paolini, zis „Buton”, de 59 de ani, din Pescara, în banda de exploatatori arestați. Bărbatul se ocupa de logistică, de însoțirea fetelor și de furnizarea de prezervative.

În grup sunt și două românce anchetate pentru extorcare care, împreună cu cei patru arestați, s-ar fi ocupat de încasarea banilor de la conaționalele prostituate. Una dintre fetele anchetate, și aceasta prostituată, a depus plângere împotriva proxeneților, povestind cum a început să se prostitueze.

„Am fost formată”, a declarat investigatorilor, „de soția lui Crăciun care m-a învățat că trebuie să cer de la un minim de 30 de euro la un maxim de o sută. Mi-a spus că nu trebuie să accept propunerile cetățenilor români și albanezi, ci numai ale italienilor. Aceleași recomandări pe care mi le făcea și Verdeșan. Suma pe care o primeam zilnic i-o trimitem lui Verdeșan care se afla la închisoare în România.

La scurt timp după – continuă femeia – el a fost eliberat și apoi a venit după mine în Italia”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Angajări la consulatul de la Roma: au fost admise patru persoane, iată și LISTA DE REZERVĂ

Româncele, vedete la Hollywood. VEZI AICI cele mai de succes actriţe