in

Au furat 500 metri de cablu de la calea ferată, risc de catastrofă feroviară

A fost arestat un român care tăia cu ajutorul un complice cablurile de cupru care permit manevrarea trecerilor la nivel de-a lungul căii ferate dintre Modica şi Canicattì, în Sicilia.

Furtul de cabluri electrice care s-a produs în noaptea de 11 iulie ar fi putut provoca un dezastru. Carabinierii din Modica l-au arestat în flagrant pe Ştefan Stelian, de 30 de ani, român fără ocupaţie, care în complicitate cu o altă persoană, dată în urmărire, încerca să fure circa 500 de metri de cabluri electrice plasate la baza şinelor pe porţiunea care traversează centrul urban.

Este vorba de cabluri care permit manevrarea trecerilor la nivel de-a lungul căii ferate. Cei doi hoţi au fost blocaţi în flagrant: la sosirea carabinierilor la faţa locului deja tăiaseră 500 de metri de cabluri care fac legătura între aparatele electronice speciale care permit, la momentul tranzitului trenurilor, să se semnaleze electronic sosirea în staţie a garniturilor.

O instalaţie care permite manevrarea barierelor de trecere la nivel de-a lungul întregii căi ferate în mod automat din gara din Modica.

Anchetele carabinierilor trebuie să stabilească dacă cei doi răufăcători erau la cunoştinţa faptului că traficul feroviar de pe porţiunea Licata – Gela – Canicattì se suspendă de ani de zile între orele 21.30 până la 6.50 dimineaţa când ajunge în staţie garnitura din Modica cu direcţia Palermo şi care transportă navetiştii care se îndreaptă către Gela. Furtul putea provoca un adevărat dezastru feroviar.

 

Citeşte şi

Hoţ de cupru electrocutat mortal

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fabio Granata (Fli): „Cetăţenie tinerilor străini născuţi în Italia”

Spania va restricţiona piaţa muncii pentru români