in

Avocatul familiei Hăhăianu pentru GR: “Maricica i-a cerut de câteva ori scuze lui Burtone” (Video)

Doi specialişti în medicină legală, ambii profesori universitari la Policlinico Gemelli din Roma, vor face o super expertiză pentru a stabili cauzele morţii asistentei românce Maricica Hăhăianu, decedată pe 15 octombrie anul trecut, după ce a fost lovită cu un pumn în staţia de metrou Anagnina de către Alessio Burtone.

Hotărârea de a reexamina dosarul medical a fost luată pe 20 iunie de Curtea de la Roma, după ce avocaţii agresorului au susţinut că românca ar fi murit din cauza medicilor dela secţia de reanimare a spitalului Casilino şi nu ca urmare a loviturii primite în staţia de metrou, pe data de 8 octombrie.

Cei doi medici însărcinaţi să stabilească definitiv cauza morţii Maricicăi sunt Giuseppe Petrugno, specialist în medicină legală şi Carmelo Anile, primarul secţiei de neurologie. În termen de 90 de zile, cei doi vor reconstrui cele şapte zile petrecute de Maricica în spitalul Casilino, din momentul internării de urgenţă, cu o traumă craniană severă, până la momentul intrării în comă şi al decesului.

În cursul audienţei desfăşurate la începutul săptămânii, au fost audiaţi trei martori convocaţi de procuror: Claudia Carocci, casieră la barul în care a început altercaţia verbală între cei doi, Manuel Milanese– militarul care l-a blocat pe Burtone după ce a lovit-o pe Maricica şi Carla Akakpo Nimata– studenta care a chemat ambulanţa.

Burtone: “In ţara voastră nu se stă la rând?”

Claudia Carocci a povestit cum a început cearta dintre cei doi, pe motive banale: Burtone ar fi apostrofat-o pe asistentă că nu stă la rând, cu următoarea frază: “în ţara voastră nu se stă la rând?”. Conform Claudiei Carocci, Maricica i-a răspuns cu politeţe italianului. “Mai mult, martorul a declarat că Maricica i-a fi cerut scuze lui Burtone în repetate rânduri”- a confirmat pentru Gazeta Românească avocatul Alessando di Giovanni.

Avocatul Di Giovanni: "noi suntem linistiti"

Avocaţii lui Burtone au afirmat, însă, citaţi de presa din Peninsulă, că cea care a început cearta în bar a fost Maricica, ba mai mult că ar avea un video care ar demonstra teza susţinută de ei: “Nu a fost arătat până acum niciun video, dacă apărarea îl are, să-l arate”- ne-a spus avocatul familiei Hăhăianu. “Noi suntem liniştiţi şi aşteptăm rezultatul expertizei cu încredere. Expertul numit de noi a confirmat că pumnul aplicat de Burtone este cauza morţii şi a exclus orice formă de malpraxis din partea medicilor de la Policlinico Casilino”- a mai precizat avocatul Di Giovanni.

Ce s-ar schimba, dacă expertiza va stabili că medicii au avut o parte din vină? “Acuzaţia adusă lui Burtone s-ar transforma din omucidere în cauzarea de leziuni grave”- ne-a explicat avocatul familiei Hăhăianu.

Alessio Burtone a asistat la depoziţia martorilor în aulă, susţinut de un mic grup de prieteni şi cunoştinţe. Tânărul a fost ţinut sub supraveghere de doi poliţişti, pe toată durata audienţei.

Miruna Căjvăneanu

Iata declaratiile facute Gazetei de catre avocatul Di Giovanni pe 15 octombrie la spitalul Casilino, cu cateva ore inainte de decesul Maricicai:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fructele uscate vă păzesc de boli

“Badantele” fără televizor, obligate să plătească abonamentul RAI