Menu
in

Bassano, a fost descoperit cabinet estetic ilegal, administrat de o româncă fără calificare medicală

Cabinet estetic ilegal administrat de o româncă – Militarii Comandamentului Provincial al Gărzii de Finanțe din Vicenza au descoperit un cabinet estetic ilegal în interiorul unei case, administrat de o româncă. Cabinetul, fără autorizații, era folosit în special pentru a efectua injecții de filler și de acid hialuronic. În cadrul controlului au fost ridicate echipamente și produse, iar responsabila a fost sesizat pentru exercitarea ilegală a profesiei de medic.

Cabinet estetic ilegal administrat de o româncă

Esteticiana, fără calificări în domeniu, a lucrat clandestin și a atras clienții prin metoda recomandării între persoane. Tratamentele, efectuate în condiții de igienă precare, au provocat reacții adverse mai multor clienți. Militarii gărzii de finanțe din Bassano au descoperit activitatea grație unei investigații atente și serviciilor de supraveghere. Au fost confiscate acid hialuronic și lidocaină, împreună cu alte echipamente și un registru cu detaliile clienților.

Datorită activității constante de control economic a teritoriului și unei atente activități de investigare, prin utilizarea bazelor de date ale Corpului și a serviciilor specifice de urmărire și observare, militarii au desfășurat, la autorizarea Parchetului Vicenza, o descindere la casa româncei, relatează Vicenza Today.

Româncă din Calabria moare după o tomografie: patru medici de la o clinică privată, cercetați de procurori

În cadrul verificării au fost găsite flacoane și seringi preumplute cu acid hialuronic sodic și clorhidrat de lidocaină, împreună cu alte echipamente pentru tratamente de înfrumusețare și un registru cu detaliile numeroșilor clienți, dovadă a activității economice nedeclarate.

Italieni prea săraci pentru a-și plăti cheltuielile medicale: 400.000 de familii intră în criză din cauza tratamentelor

Produsele de medicină cosmetică și seringile au fost imediat supuse sechestrului probator, în temeiul art. 354 cpp, validat ulterior de Autoritatea Judiciara. Mai mult, cosmeticiana ilegală a fost denunțată la Parchetul Vicenza pentru exercitarea ilegală a profesiei; totodată, a fost aplicată o sancțiune administrativă prevăzută de art. 12, alin. 1 si 2 din Legea nr. 1/1990, de la un minim de 1.032,00 euro la maxim 3.614,00 euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version