in

Român condamnat la 10 ani de închisoare: a tâlhărit și înjunghiat un bătrân, apoi a vrut să omoare un carabinier

Bătrân tâlhărit și înjunghiat de un român din Italia, 10 ani de închisoare pentru atacator. Ieri dimineață, gup-ul Tribunalului din Viterbo l-a condamnat pe românul de 31 de ani care, pe 27 noiembrie anul trecut, a jefuit și înjunghiat un bătrân de 84 de ani, după ce a semănat panică în centrul localității Corchiano.
În încercarea de a fugi, românul a avut intenția să dea cu mașina peste un carabinier.
Citește și: Îngrijitoare de 38 de ani ucisă prin înjunghiere în casa unde locuia în Italia, o altă rudă găsită rănită în fața casei

Bătrân tâlhărit și înjunghiat de un român

Pe lângă pedeapsa de 10 ani de închisoare, acuzatul a fost condamnat și la expulzarea din țară, dar nu înainte de a-și ispăși pedeapsa. La ultima audiere, procurorul ceruse 12 ani, luând în considerare o reducere de o treime pentru alegerea procesului abreviat.

Inculpatul, apărat de avocatul Domenico Cardellini, a fost acuzat de jaf într-o locuință, tentativă de omor asupra unui bătrân, tentativă de omor asupra unui carabinier, tentativă de jaf într-o cabană, furt de două mașini și daune agravate asupra unei mașini parcate. În timpul ultimei audieri, bărbatul în vârstă se constituise parte civilă cu avocatul Giuseppe La Bella.

Cât pe ce să lovească un carabinier

Duminică, 27 noiembrie 2022, un banal furt de unelte agricole s-a transformat într-o tentativă de omor. În acea după-amiază, carabinierii de la stația din Corchiano au fost alertați cu privire la un furt în interiorul unei ferme din zona Fallarese. Proprietarul unei proprietăți agricole surprinsese patru străini în interiorul cabanei sale.

În timp ce trei dintre hoți fugeau prin câmp, unul dintre ei, românul în vârstă de 31 de ani, a furat cheile de la mașină și a fugit. După câteva sute de metri, inculpatul a ieșit de pe șosea și și-a continuat fuga pe jos, îndreptându-se spre satul Corchiano, în zona Santa Maria del Soccorso.

Aici a pătruns prin efracție în locuința unui bătrân din localitate. Românul, probabil pentru că a fost descoperit și de această dată, când l-a găsit în fața sa pe bărbatul de 84 de ani, a scos un cuțit și a început să-l lovească, provocându-i răni grave la cap. Lăsându-l pe bătrânul sângerând la pământ, a reușit să-i fure cheile de la mașină și să fugă din nou.

Câțiva metri mai târziu a găsit punctul de control al carabinierilor, unde a încercat să calce un soldat. Evadarea îndrăzneață s-a încheiat cu o arestare și cu acuzații grele. Bărbatul de 31 de ani a fost închis în închisoarea Mammagialla timp de cinci luni și va continua să fie deținut acolo mult timp.

sursa: ilmessaggero.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ionel Arsene nu pleacă din Italia, judecătorii AU RESPINS cererea de extrădare

Proiect pentru transfere Sicilia

Proiect pentru cei care vor să se transfere în Sicilia, până la 10 mai: ”5.000 de euro dacă te muți în sat”