in

Beat, cu bicicleta pe autostradă, a fost lovit de o mașină: român judecat în Italia

La 4.30 dimineața, pedala cu farurile stinse: după accident – pe porțiunea din Serravale a șoselei Milano-Genova – automobilistul implicat, stupefiat, a chemat Poliția Rutieră.

Bărbatul circula pe A7 pe bicicletă cu farurile stinse pe porțiunea din Serravalle, direcția Sud.

Mergea cu bicicleta pe autostrada A7, în direcția Genova, în toiul nopții, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool în sânge de 2,82 grame/litru. Și a provocat un accident, obligând o mașină, în sens de mers regulamentar, să vireze pentru a încerca să-l evite, aceasta intrând în gardul de protecție.

Circula și cu farul bicicletei stins, pe Milano-Genova, pe porțiunea din Serravalle, direcția Sud, amețit de vin. A fost lovit de o mașină.

Când a avut loc accidentul, automobilistul implicat, din fericire teafăr, dar stupefiat, a chemat Poliția Rutieră care a efectuat cercetări, iar biciclistul rănit a fost dus la spital.

Acum, Adrian Farcaș, român  de 44 de ani, este judecat pentru conducerea (unei biciclete) în stare de ebrietate (cu mult peste limita permisă de lege), cu circumstanțele agravante de conducere pe timpul nopții și de provocare a unui accident. A avut loc prima ședință și audierea preliminară este fixată pe 20 ianuarie, apoi se va de sentința.

Apărătorul nu prea va avea ce să facă, în afară de a solicita minimul pedepsei: avocata Sara Ongaro, numită din oficiu, nereușind să contacteze inculpatul, fără domiciliu stabil și de negăsit, nu are puterea să ceară un acord judiciar sau procedura simplificată care ar permite reducerea pedepsei cu o treime.

Și dacă Farcaș nu apare, nu poate nici măcar să știe că riscă să fie condamnat. Poate nici nu știe că a avut un accident. Își va aminti, probabil, că s-a rănit puțin, dar cine știe unde. În fond, era prea întuneric pe autostradă. Și în mintea sa.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A ucis un român din gelozie, apoi și martorul care a asistat la crimă: italian condamnat pe viață

A vrut să-şi facă mândră mama aflată în străinătate: ”Sunt exemplul viu că se poate face performanţă şi fără meditaţii“