Menu
in

Bijutier ucis la Roma, 15 ani pentru menajera româncă

Sentinţă modificată în apel pentru Laura Adriana Covalschi, menajera bijutierului Francesco Lenzi (foto1) ucis la Roma în timpul unui jaf în noiembrie 2008.

Femeia a primit 15 ani de închisoare pentru complicitate din culpă la omor, jaf şi violare de domiciliu, prin sentinţa aplicată de a III-a Curte de Apel. Urmează o nouă judecată la Casaţie. Jaful care a dus la moartea lui Lenzi a fost comis pe 25 noiembrie 2008, la periferia Romei.

Potrivit acuzării, asasinii au ajuns la locuinţa bijutierului, au bătut la uşă şi, odată lăsaţi să intre de menajeră, l-au agresat pe bărbat.

Apoi au fugit, după ce au luat bijuteriile păstrate în casă. Lenzi a fost găsit fără haine, corpul era la pământ cu încheieturile mâinilor şi gleznele legate cu scotch. Fusese imobilizat cu un aparat cu electroşocuri şi lovit în mod repetat în cap.

Laura Adriana Covalschi (foto2) fusese condamnată la 16 ani de închisoare în prima instanţă. Însă în apel a fost achitată de acuzaţia de complicitate la omor şi condamnată la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţia de jaf.

Curtea de Casaţia a fost cea care, pe 8 aprilie, a anulat sentinţa în apel în mod limitat privind achitarea de infracţiunea cea mai gravă şi privind acordarea circumstanţelor atenuante generice, trimiţând actele unei Curţi de Apel diferite.

Pentru cazul Lenzi, în timp, au fost instruite patru procese în sarcina a diferiţi cetăţeni români consideraţi componenţi ai bandei care l-a agresat pe bijutier.

Câţiva au fost achitaţi cu sentinţe definitive, alţii au primit pedepse cu închisoare de peste 16 ani; în fine, pentru doi români a intervenit o anulare cu retrimiterea dosarului de către Curtea de Casaţie şi se aşteaptă fixarea noului proces în apel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version