Menu
in

Bilanţ tragic: ieri, trei români morţi la muncă în Italia

Ieri, 6 iunie, a fost o zi neagră în Italia: şase persoane au murit la locul de muncă, dintre care trei români.

Prima victimă la locul de muncă a fost Gheorghe Peteleu- de 43 de ani, zdrobit de roţile camionului pe care îl repara, în localitatea Marina Carrara. Tirul fusese ridicat cu un cric hidraulic, dar, în timpul procedurii de verificare a reparaţiei, vehicolul s-a deplasat înainte, zdrobindu-l sub axa remorcii. Gheorghe Peteleu a lăsat în urma lui soţia şi cele două fiice, cu care locuia în oraşul La Spezia.

Ionuţ Mihalache este a doua victimă a zilei de ieri. Tânărul, de 27 de ani, lucrape acoperişul firmei de construcţii, în localitatea Latina, lângă Roma, împreună cu alţi colegi, printre care şi unchiul său. La un moment dat, din cauze încă neelucidate, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut de la o înălţime de peste 6 metri, murind pe loc, sub ochii unchiului său. Românul locuia în localitatea Sezze.

Şirul tragic al “morţilor albe” al zilei de luni s-a încheiat cu Gheorghe Porcariu, de 55 de ani, pe  un şantier din localitatea San Benedetto dei Marsi, lângă Aquila, în regiunea Abruzzo. Turna ciment pentru realizarea unui pod,  când a izbit în mod accidental cu vehiculul său, firele de înaltă tensiune, murind electrocutat pe loc.

Potrivit datelor Observatorului Independent din Bologna privind “morţile albe”, prezentate exact pe 6 iunie, de la începutul anului s-au înregistrat 269 de accidente mortale.

Sectorul cel mai afectat de ”morţile albe” este cel al construcţiilor, unde lucrează cei mai mulţi muncitori români: 78 de victime de la începutul anului, 29,4% din total. Numărul străinilor morţi, în mare parte români, a fost de 29 şi reprezintă 11% din total.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version