in

Bolnavă, fără muncă, neplătită de ultimul angajator: româncă de la Roma riscă să fie evacuată

Grave dificultăţi pentru o româncă de la Roma. Prin intermediul cotidianului Il Centro a făcut un apel la cei care o pot ajuta, este bolnavă, nu are de muncă, nu a fost plătită pentru ultimele luni şi riscă să fie evacuată din casă.

Luminiţa Vasiliu (foto), crescută cu o educaţie religioasă, soră la mănăstire timp de 14 ani (un an şi jumătate petrecut ca soră în Grecia), a sosit în Italia pentru a-şi căuta de lucru şi a trăi o viaţă demnă.

Recent a suferit o intervenţie neurochirurgicală la Gemelli, după care a fost în ţară.

Reîntoarsă la Roma, a început să lucreze ca femeie de serviciu într-o casă din Capitală, dar nu a fost plătită. Angajatoarea nu i-a plătit Luminiţei salariile care îi reveneau şi ca urmare femeia, la rândul ei, nu şi-a putut plăti chiria locuinţei în care trăieşte, determinând-o pe proprietara apartamentului să o dea afară din casă. Luminiţa a decis să se ducă la tribunal pentru a solicita pensia de invaliditate.

Tribunalul a dispus pensie pentru 100% invaliditate fizică care va fi plătită începând cu luna noiembrie. Luminiţa adresează un apel pentru a încerca să strângă banii necesari pentru plata chiriilor pentru aprilie şi mai până la finele lui mai, înainte de eventuala evacuare.


 

Pentru a o ajuta pe Luminiţa se poate folosi acest IBAN:

IT 21Q076010513827156071566


Citiți și:

Corpul unei românce, abandonat la morgă în Calabria. „Carmen şi-a căutat norocul unde nu există speranţă nici măcar pentru italieni”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, jefuitorii de benzinării, încă un român arestat

EXCLUSIV / Parlamentul pregăteşte o bombă pentru diaspora: ALEGERI PENTRU CONGRES