in

Bărbaţii români din Italia, campioni la violenţa contra femeilor

Vibo Valencia, Taranto, Padova, Roma, Palmi, Siena: de la începutul lunii, s-a înregistrat un adevărat val de agresiuni asupra unor conaţionale, vinovaţii find, de cele mai multe ori, partenerii de viaţă, toţi cetăţeni români. O româncă a fost violată de propriul socru, altă tânără a fost înjungiată în somn de prietennul ei, un soţ şi-a bătut nevasta însărcinată în luna a şaptea: iată doar câteva din episoadele de violenţă înregistrate în primele zile ale lunii şi descrise cu lux de amănunte de presa din Peninsulă:

4 aprilie, Taranto: Un român de 33 de ani şi-a bătut concubina şi fiica vitregă şi apoi a ameninţat poliţiştii, interveniţi la faţa locului, cu o sticlă spartă. Martin Sorin Cosmin a fost arestat pentru rele tratamente în familie şi ultraj. Agresiunea a fost comisă pe 4 aprilie într-un apartament din Taranto. Bărbatul, în stare evidentă de ebrietate, şi-a agresat concubina, o conaţională de 47 de ani, şi a ameninţat-o cu moartea dacă va chema poliţia. Apoi a bătut-o pe fiica femeii, care a intervenit în apărarea mamei. Cele două femei au fugit într-o clădire din apropiere, în casa unei doamne, unde concubina agresată lucra ca îngrijitoare. Românul s-a dus în faţa casei în care cele două femei au găsit refugiu şi a început să dea cu picioarele în uşă. Abia atunci cele două femei au chemat poliţia. Agenţii l-au arestat pe bătăuş.

Atac cu polizorul

4 aprilie, Roma: După ce a fost alungat din casă de fosta soţie, un român de 47 de ani a încercat să reintre cu forţa în apartamentul situat în cartierul Primavalle din Roma. În dimineaţa de 4 aprilie s-a dus la locuinţa în care locuia cu soţia înainte de divorţ, însă a găsit-o închisă cu cheia şi cu un lacăt de siguranţă. Bărbatul a luat un polizor şi a încercat să taie tocul uşii, însă vecinii au alertat Poliţia. La sosirea agenţilor, bărbatul tăia încuietoarea. I-a ameninţat mai întâi poliţiştii cu polizorul şi apoi a luat un topor, însă a fost blocat. A fost arestat pentru violenţă şi ultraj şi denunţat pentru distrugere agravată

5 aprilie, Vibo Valencia: Un român de 23 de ani a fost arestat de carabinierii din Tropea (prov. Vibo Valentia, în Calabria) cu acuzaţia de rele tratamente în familie şi ameninţări cu moartea. Bărbatul îşi bătea soţia, cu un an mai tânără decât el, în faţa unui bar. La faţa locului a sosit o patrulă a militarilor care, după ce l-au blocat pe bărbat, l-au dus la cazarmă, şi după prezentarea denunţului din partea femeii, l-au arestat.
Şi-a înjunghiat prietena şi a fugit

Înjungiată în somn

5 aprilie, Siena: în jurul orei 5 dimineaţa, la Poggibonsi (Siena), Mirică Dănuţ Sorin, român de 24 de ani, şi-a înjunghiat iubita în timp ce dormea. Bărbatul a înfipt fără milă de mai multe ori lama în corpul tinerei, M.M., româncă de 25 de ani. Pradă unei crize de furie, bărbatul a lovit-o şi în spate, în timp ce ea fugea. Alte lovituri de cuţit i-au fost aplicate în hemitorace, chiar sub sân, la un picior şi la o mână.

Urletele tinerei au atras atenţia altei fete din casă, M.S., de 24 de ani, sora agresorului, care a reuşit să fugă şi să dea alarma. În stradă a ieşit şi fata înjunghiată, foarte grav rănită, lăsând în urmă o dâră de sânge. Pierdea mult sânge şi a reuşit să se târască circa o sută de metri în direcţia comisariatului. Un trecător i-a acordat ajutor şi a chemat carabinierii.

La faţa locului s-au dus carabinierii de la Comandamentul provincial din Siena şi o ambulanţă care a transportat tânăra la spitalul Le Scotte din Siena, unde a fost internată la secţia de Chirurgie cu un prognostic de vindecare de 15 zile. Şi sora lui Mirică a fost constrânsă să recurgă la îngrijirile medicilor de la serviciul de Urgenţă din Campostaggia, primind un prognostic de 6 zile.

Neînţelegerile ar fi izbucnit din cauza geloziei lui Mirică, în privinţa iubitei care lucra într-un local de noapte împreună cu sora sa.
Mirică a fugit apoi la bordul maşinii sale Audi A3. Însă pe autostrada Siena-Firenze, în dreptul punctului de taxare A1 Certosa, s-a ciocnit cu un tir. Românul a coborât din maşină şi a fugit pe câmp. Din cauza accidentului, o bandă a autostrăzii Siena-Firenze a fost închisă timp de câteva ore.

Imediat ce au aflat de accident, carabinierii au început căutarea bărbatului. Militarii, presupunând că tânărul a fost rănit, au supravegheat toate punctele de ajutor medical din zonă. Alegerea s-a dovedit a fi fost bună. În jurul orei 21.30 românul a sosit la spitalul Misericordia pentru îngrijiri medicale şi carabinierii l-au încătuşat şi condus la închisoarea din Sollicciano.

Şi-a lovit soţia însărcinată

6 aprilie, Roma: Un alt român de 34 de ani şi-a insultat şi apoi bătut soţia însărcinată în luna a şaptea. Carabinierii din Roma Casilina l-au arestat pe agresor, cu acuzaţia de rele tratamente în familie şi leziuni agravate. Faptele s-au întâmplat în locuinţa românilor, într-o clădire de locuinţe din zona Acqua Bullicante. Vecinii, speriaţi de urletele femeii, au chemat carabinierii. Femeia, însărcinată a fost dusă la spital şi a primit tratament pentru diferite contuzii şi echimoze prezente pe întreg corpul. Apoi, prin intermediul Sălii Operative a Primăriei din Roma a fost găzduită într-un centru de primire.

Şi-a violat nora

7 aprilie, Padova: Modest Bercea, de 47 de ani a fost arestat de Poliţia din Padova pentru că şi-a violat nora. Bărbatul a fost denunţat şi pentru lovirea fiului infirm. La încheierea unei petreceri care s-a desfăşurat în tabăra de barăci în care trăieşte împreună cu alţi conaţionali, Bercea, complet beat, şi-a bătut fiul de 25 de ani şi apoi a târât-o în cortul său pe noră, o tânără de 26 de ani, violând-o în faţa partenerei lui de viaţă. Vecinii au fost cei care au chemat Poliţia, permiţând ca tânăra să primească ajutor şi să fie însoţită la spital. Tabăra de barăci a fost pusă sub sechestru şi va fi demolată zilele următoare.

7 aprilie, Palmi (Reggio Calabria): un muncitor român, Ioan Andronic, de 29 de ani, a fost arestat cu acuzaţia că şi-ar fi bătut în mod repetat fosta concubină. Acuzaţiile ce i se aduc lui Andronic sunt de leziuni personale agravate şi de rele tratamente în familie. Anchetele care au dus la arestarea lui Andronic au fost demarate după o serie de denunţuri prezentate de fosta concubină a românului. Arestatul a fost dus la închisoarea din Palmi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banii trimişi de românii din străinătate, la cel mai mic nivel al ultimilor şapte ani

VIDEO/ Dorian Manea, un “geniu al pianului”, pe străzile din Napoli