in

Brescia, româncă de 25 de ani şi fiul de 6 luni morţi în accident de circulație

Drumul era de câţiva kilometri. Când mai erau 25 de minute până la miezul nopţii de sâmbătă 19 decembrie, un accident a adus moarte şi durere de-a lungul drumului provincial 46, la Rodengo Saiano, la graniţa cu Ome, în provincia Brescia.

Bilanţul accidentului este deosebit de grav. Au murit o femeie de 25 de ani şi fiul de şase luni. Soţul este internat la Spitalul Civile în stare foarte gravă. Sunt componenţii unei familii de români care trăieşte la Ome.

 

Numai din întâmplare nu a fost implicat un alt copil, fiu pe care şoferul maşinii l-a avut dintr-o căsătorie anterioară şi care s-a oprit să doarmă la o mătuşă la Rodengo Saiano. Familia fusese la rudă şi se întorcea acasă. Zile de vizite şi schimb de urări, de cadouri şi totul până cu câteva clipe înainte de impact a fost trăit sub semnul bucuriei, a sărbătorilor de Crăciun. Însă destinul, la câteva zile înainte de Crăciun, a fost foarte dur cu familia română.

La volanul BMW-ului era Aurelian Andrei Cătălin, de profesie autotransportator, deci cu o notabilă experienţă la volan. Alături se afla soţia, Nicoleta Stavri, de 25 de ani. În spate micuţul Alexandru, de şase luni. Accidentul a avut loc în apropierea unei curbe.

Poliţia încearcă să înţeleagă din ce motiv maşina s-a izbit de un copac aflat pe partea dreaptă a străzii. Impactul a fost deosebit de violent astfel încât maşina s-a înfăşurat în jurul copacului. Trunchiul efectiv a intrat în latura dreaptă a autoturismului.

Când au ajuns la locul tragediei pompierii, poliţia rutieră şi operatorii trimişi de 112 au dat peste o scenă teribilă. Pentru femeie a fost clar imediat că nu mai era nimic de făcut. Impactul a ucis-o pe loc. În schimb încă bătea inima micului Alexandru, care imediat a fost dus la spital. Însă lupta dintre viaţă şi moarte nu a durat mai mult de două ore de la accident. Copilul a murit. Numai şoferul este încă în viaţă, dar în stare gravă.

Pentru salvatori primele faze au fost teribile şi dintr-un alt motiv. În BMW au fost găsite două scăunele pentru copii. Acest lucru a făcut să se creadă că la bordul maşinii puteau fi găsiţi nu unul, ci doi copii. Şi că al doilea, ca urmare a impactului deosebit de violent cu copacul, a fost aruncat în afara habitaclului. Astfel s-a căutat în împrejurimi, în apropierea maşinii, fără niciun rezultat. Apoi a sosit răspunsul, comunicarea care a permis să se excludă ce era şi mai rău: micuţul a rămas să doarmă la mătuşa din Rodengo Saiano.

Când au plecat ceilalţi trei componenţi ai familiei, cu câteva minute înainte de dramă, era foarte obosit şi a adormit. Din acest motiv a rămas la mătuşă.

Familia găsise un apartament la parter în centrul localităţii Ome. Aici Andrei s-a stabilit cu familia de mai puţin de un an închiriind acea locuinţă situată la doi paşi de Primărie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diaspora invitată la Conferința Românilor de Pretutindeni, București – 24 ianuarie

Calabria, român ”tocmit” de un italian să-i omoare o rudă: ”L-am ucis pentru 500 de euro”