Menu
in

Bătrân italian invalid, abandonat în cadă şi apoi jefuit de menajeră

O româncă de 23 de ani, Lăcrămioara Ursu, a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei, pentru furt agravat. Victima tinerei este un bătrân invalid de 90 de ani din Barrafranca, în Sicilia, pe care tânăra îl îngrijea. Procesul a avut loc pe 25 mai la Tribunalul din Enna

Ursu Lăcrămioara fusese angajată ca îngrijitoare (“badante”) , însă potrivit acuzării a studiat un plan pentru a-l bloca pe bătrân şi pentru a fugi cu economiile acestuia.

Faptele s-au petrecut în noiembrie 2007, iar fiii bătrânului au prezentat o plângere împotriva tinerei românce la unitatea carabinierilor din Barrafranca (provincia Enna – Sicilia). Pe timpul rechizitoriului, procurorul a cerut condamnarea inculpatei la trei ani pentru furt multiagravat. Românca nu s-a prezentat la termenele procesului împotriva sa şi a fost condamnată, prin urmare,  în contumacie.

Carabinierii au stabilit că Ursu Lăcrămioara, la câteva zile după ce a început să lucreze ca îngrijitoare, l-a convins pe bătrân să facă baie şi l-a pus în cadă. Apoi a intrat în dormitor, a găsit banii bătrânului – 3.600 euro – şi a fugit. Bătrânul a ieşit din cadă cu mare dificultate, pentru a-şi alerta copiii, cărora le-a povestit tărăşenia. Rudele au prezentat plângere împotriva româncei.

Potrivit procurorului, fata a profitat de invaliditatea bătrânului. In motivarea sentinţei, circumstanţele agravante (starea fizică a bătrânului) au fost egale cu circumstanţele atenuante generice, motiv pentru care judecătorul a condamnat românca la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea pedepsei.

Confirmarea furtului a fost făcută întâmplător de carabinierii de la unitatea din Barrafranca, care pe timpul efectuării unor interceptări au auzit o conversaţie între Ursu şi un amic, căruia i-a povestit cum a luat banii bătrânului.

În sala de judecată, avocatul din oficiu a contestat faptul că au fost utilizate interceptări care nu fuseseră autorizate, motiv pentru care a cerut achitarea clientei sale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version