in

Bătrâna i-a lăsat averea îngrijitoarei românce, procurorul suspectează o crimă şi cere deshumarea

S-a întâmplat la Monselice, în provincia Padova. O bătrână îngrijită de o româncă a murit pe neaşteptate şi îngrijitoarea a prezentat un testament prin care primea toată averea decedatei. Un nepot al bătrânei a făcut plângere la parchet: «Mătuşa se simţea bine». S-a dispus autopsia. Procurorii au suspiciuni privind testamentul în favoarea româncei, scrie Corriere del Veneto.

La cinci zile de la înmormântare, procurorul dispune exhumarea cadavrului. Antonietta Martinengo, zisă «Gilda», a fost găsită moartă în casă la 90 de ani de îngrijitoarea sa româncă, în dimineaţa de 11 iulie. De atunci se vorbeşte la Monselice, în provincia Padova, de un scenariu demn de un roman de Agatha Christie.

Antonietta, văduvă de mai mulţi ani, s-a stins din cauze naturale în noaptea dintre 10 şi 11 iunie. Cel puţin asta scrie în referatul medicului legist chemat să constate decesul femeii, în casa sa din San Bortolo, zonă din Monselice. O moarte neaşteptată fiindcă – spun rudele – Antonietta Martinengo nu se simţea chiar aşa rău.

După înmormântare, în mâinile îngrijitoarei apare dintr-o dată un testament semnat de bătrâna doamnă. În document femeia şi-ar fi scris ultimele dorinţe, decizând să lase o bună parte dintre terenurile sale şi un imobil femeii care o îngrijise în ultimii ani. Vestea pune pe gânduri rudele. Niciodată, scrie nepotul Ettore Martinengo într-o plângere depusă la Procuratură pe 18 iulie, mătuşa nu ar fi arătat o asemenea intenţie. Dimpotrivă, în denunţul redactat de avocaţi se face referire la un testament olograf redactat de bătrână în urmă cu câţiva ani, prin care era numit moştenitor al câtorva terenuri, a unor bani şi imobile nepotul Ettore, rezident la câţiva kilometri de Monselice, la Correzzola. Dar denunţul nu conţine numai asta.

Avocaţii au cerut procurorului Sergio Dini, care se ocupă de dosar, să stabilească cauzele morţii bătrânei, având în vedere diferitele certificate medicale eliberate de Spitalul din Monselice cu câteva zile înainte de moarte, în care se vorbeşte de o pacientă cu o stare bună de sănătate fără a se da vreun indiciu al unei neaşteptate şi iminente căderi fizice.

Pentru a face lumină asupra misterului, procurorul a dispus exhumarea corpului, înmormântat în cimitirul din Monselice săptămâna trecută, şi l-a însărcinat pe medicul Giovanni Cecchetto de la Institutul de Medicină Legală din Padova să efectueze autopsia. Pentru moment Procuratura nu are niciun suspect, unica infracţiune care s-ar putea configura este de înşelarea unei persoane cu dizabilităţi, pentru că femeia ar fi fost determinată să semneze o hârtie pe care nu vroia să o semneze.

Ancheta este numai la început, autopsia va fi cea care va dezvălui detaliile fundamentale în misterul din Monselice. Va fi cea care va arăta dacă cronologia evenimentelor apropiate (testamentul semnat în favoarea îngrijitoarei, moartea femeii şi publicarea moştenirii) este doar o întâmplare. Sau dacă de fapt între ele există o legătură.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

George Bologan, la sfârşit de mandat: „Sunt mulţumit de experienţa de ataşat cultural”

Giovanardi îngrijorat: „Dacă mergem tot aşa, vor fi mai mulţi imigranţi decât italieni.”