in

Bătrâni ținuți în frig și fără mâncare într-un azil din Rieti. Patroana, o româncă de 38 de ani, arestată

Poliţia din Poggio San Lorenzo împreună cu colegii de la inspectoratul muncii din Rieti au finalizat o anchetă amănunţită, într-un azil de bătrâni a cărei patroană este o româncă. Filip Gabriela Florica a fost chemată la interogatorii, după mai multe plângeri făcute de către foştii angajaţi.

Azilul Villa degli Angeli din Rieti a fost închis, după o amănunţită percheziţie, deoarece în timpul acesteia au fost găsite numeroase nereguli, descoperindu-se încălcări grave ale condiţiilor impuse la angajarea personalului, majoritatea fiind necalificat, dar mai ales a condiţiilor în care trăiau bătrânii.

Poliţia şi experţii de la ADSL au verificat de asemenea starea şi condiţiile bătrânilor. Practic, românca a găzduit şapte bătrâni fără să respecte necesităţile unor persoane în vârstă, fără încălzire şi mâncare adecvate.

În timpul inspecţiei poliţia a descoperit că angajaţii nu aveau pregătire profesională pentru a fi în gradul să-i îngrijească corespunzător pe bătrâni, ba mai mult erau indiferenţi şi agresivi cu aceștia. După percheziţie poliţia au arestat-o pe patroana azilului, Gabriela Florica Filip, în vârstă de 38 de ani, fără antecedente penale.

Din raportul poliţiei rezultă o altă persoană reținută, complice cu patroana, fiind angajată ca“asistentă medicală”, însă în contract era angajată ca femeie de serviciu.

Clădirea a fost evacuată şi pacienţii au fost trimiși înapoi la rude.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Diaspora pot beneficia de împrumuturi pentru o casă de 57.000 de euro. Citește condițiile

„Cartier roșu” la Roma din luna aprilie. Primăria a aprobat proiectul