in

“Bunicuţi maltrataţi de badante”

O româncă de 35 de ani, Alexa Ciobotea, este acuzată că i-ar fi maltratat pe doi bătrâni din Vicenza, care au angajat-o ca “badante”. Femeia respinge acuzaţiile care i se aduc şi susţine că şi-a îndeplinit datoria faţă de cei doi pensionari.

Ancheta a fost terminată de curând, iar procurorii au decis trimiterea în judecată a româncei. Cazul a ajuns în presa locală, care a titrat: “Badante maltratta i nonnini” (Menajera îi maltratează pe bunicuţi).

Românca lucra în vila celor doi pensionari, situată la periferia oraşului Vicenza, de la începutul anului 2009. Cei doi, în vârstă de 83 şi 85 de ani, au angajat-o pe româncă ca menajeră, după ce fiica lor s-a mutat în altă localitate.

La început, bătrânii au povestit că Alexa Ciobotea, pe care ei o numeau “Alessia”, s-a comportat impecabil. Avea grijă de casă, pregătea de mâncare şi se ocupa şi de grădinărit.

Ulterior, comportamentul femeii s-ar fi schimbat radical, după ce prietenul româncei s-a transferat de la Roma la Vicenza. Femeia pretindea tot mai des să iasă în oraş, folosind diferite pretexte. În plus, ar fi început să-i maltrateze verbal pe cei doi bătrâni, care s-au plâns de situaţie fiilor lor. Românca nu a recunoscut nimic, dând vina pe cei doi bătrâni. Pe moment, fiii cuplului i-au dat crezare menajerei.

Lucrurile au precipitat când bătrâna a sunat-o pe fiica ei, spunându-i să vină imediat la Vicenza. Aici, tânăra ar fi descoperit că Alexa Ciobotea nu era în casă, aşternuturile erau murdare, iar camerele erau în dezordine. La cină, românca pregătise pentru cei doi bătrâni doar morcovi fierţi.

Fiii cuplului au decis să facă o plângere penală împotriva româncei. Ei au acuzat-o pe menajeră şi de sustragerea unei sume de bani din casa părinţilor, fapt ce s-a dovedit a fi fals. Însă, potrivit martorilor interogaţi de anchetatori, de câteva săptămâni, situaţia bătrânilor se înrăutăţise: cea care trebuia să-i îngrijească îi ţinea în frig, nu îi spăla şi făcea de mâncare o dată pe zi. În plus, susţin acuzatorii, românca îi insulta deseori pe pensionari, spunându-le că vor muri curând.

În aşteptarea procesului, Alexa Ciobotea se apără, prin intermediul avocatei sale, care susţine că clienta sa s-a comportat ireproşabil şi că adevărul va ieşi la iveală în aula de tribunal.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Monica Bârlădeanu, alături de Andi Vasluianu în pelicula „Despre oameni şi melci”

Gabriela Adameşteanu va reprezenta România la Festivalul de literatură de la Mantova