in

Cade în gol de la înălțime, un român moare într-o turnătorie din Brescia. Sindicaliştii, în stradă: «Să oprim masacrul la locul de muncă»

Vasile Necoara, un român în vârstă de 54 de ani, şi-a găşit sfârşitul într-un accident la locul de muncă, o turnătorie din Torbole Casaglia, în Brescia. Bărbatul, căsătorit și cu copii, locuia în Castelcovati, în zona Brescia. Angajat al unei companii externe cu sediul în Travagliato, efectua lucrări de întreținere a unor conducte când a căzut în gol de la o înălţime de peste zece metri, scrie  Brescia Oggi.

Este al optulea accident în muncă în ultima lună în regiune. Accidentul românului a scos în stradă, la Palazzo Lombardia din Milano, aproximativ trei sute de sindicaliști din CGIL, CISL și UIL, care au sosit din toată regiunea pentru a atrage atenţie asupra fenomenului.

 „Să oprim masacrul la locul de muncă”, este mesajul lor. Sindicaliștii au cerut angajatorilor, pe viitor, acțiuni concrete pentru a preveni accidentele și decesele la locul de muncă.

«Este nevoie de voință politică pentru a garanta sănătatea și siguranța la locul de muncă. Resursele sunt acolo, și declarațiile, dar întârzierile se acumulează și continuăm să numărăm morții”, a declarat Alessandro Pagano, secretar general al CGIL Lombardia, citat de Giornale di Brescia.

«Până acum – a subliniat Ugo Duci, secretar general al CISL din Lombardia – asistăm la un masacru zilnic. Această Regiune trebuie să nu mai ia angajamente, să facă promisiuni și să nu realizeze nimic din ceea ce ar fi necesar pentru a evita acest masacru. Avem nevoie de 800 de inspectori, profesioniști în prevenire și control”.

Iar Danilo Margaritella, secretarul general al Uil Lombardia, a subliniat în cele din urmă: „Muncitori, hamali, zidari, muncitori: mor cei mai umili muncitori, cei care nici nu-și amintesc că există, cei care suferă în fiecare zi. Aceste decese sunt coemzile de mâncare pe care vrem să le primim cât mi rapid de la cei care nu au nicio protecție și care trebuie să fugă pentru a câștiga. Aceste decese sunt gadgetul tehnologic cumpărat online livrat de muncitori forțați într-un ritm nesustenabil și inuman. Este corect să spunem DESTUL”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Foggia, un român de 57 de ani secerat de o mașină în timp ce tăia iarba

A dizolvat un copil în acid, fostul boss mafiot Giovanni Brusca eliberat. Revoltă în Italia: „Este o rușine a statului”