in

Canicattì- Preot alungat din secţia de votare: „Ieşi afară, popo!”

La Canicatti, în Sicilia, chiar în primele minute după deschiderea secţiei de votare au avut loc altercaţii între membri din comisie şi câteva persoane din localitate, printre care şi preotul ortodox Pavel Matyas Iulian (foto).

 

Rizea (PSD Diaspora) acuză abuzuri la secţiile de vot din Sicilia

Florina Hermeziu

Florina Hermeziu a fost desemnată de PDL în comisia de la secţia de votare din Canicatti. Ea ne-a declarat că preotul Pavel Matyas nu era mulţumit că din comisie nu au făcut parte persoanele propuse de el. "În comisie preotul propusese trei persoane, dintre care una era chiar nepotul său. Nu au fost aprobaţi şi probabil de asta a pornit.

Preotul a intrat şi s-a răstit la toţi membrii din comisie, spunând că lucrăm pentru manipularea şi boicotarea votului. Dar cel mai grav este că de faţă cu alte persoane şi toţi membrii comisiei, a spus că sunt acuzată de trafic de persoane, că vând copii, trafic ilegal de locuri de muncă, ba chiar şi de prostituţie. S-a răstit şi la preşedinta comisiei. A fost un moment foarte tensionat peste care am reuşit să trecem. Oricum, voi vedea cum pot să denunţ acest incident.

Pe preotul din Canicatti ar trebui să-l înlăturăm şi în acest sens voi aduna semnături. În toată Italia se fac oferte pentru botezuri şi nunţi, el în schimb pretinde taxe fixe. Aşa ceva nu-i posibil."

 

Lavinia Năstase: „Nereguli la vot în Sicilia”

Pavel Matyas

Preotul Pavel Matyas Iulian ne-a declarat că atitudinea Florinei Hermeziu a fost jignitoare: "M-a luat de mână (Hermeziu, n.r.) şi mi-a strigat: "Ieşi afară, popo!", după ce eu le atrăsesem atenţia membrilor din comisie că la ora 7.30 trebuiau să deschidă de jumătate de oră secţia.

La acea ora nu ne-au lăsat să votăm, pentru că încă ştampilau buletinele de vot. E normal că mi-am ieşit din minţi. Eu trebuia să merg la biserică să pregătesc slujba, iar alte persoane mergeau la muncă. Nu-i posibil aşa ceva, să stau să aştept când de jumătate de oră ar fi trebuit să deschidă."

În privinţa acuzaţiilor aduse Florianei Hermeziu, preotul ne-a declarat: "Puteţi să vă interesaţi la poliţie şi carabinieri, câte denunţuri are pentru trafic de persoane, de locuri de muncă şi prostituţie. Vă veţi convinge că nu mint."

Daniel Bălţeanu

În legătură cu acest incident, Daniel Bălţeanu, membru în comisia electorală de la Canicatti, din partea MAE, ne-a declarat: "În jurul orei 6:35, a intrat în secţie preotul Pavel, exact în timp ce noi, conform procedurii, ştampilam buletinele de vot pe verso. Era însoţit de o altă alegătoare, Lavinia Năstase. Ambii au intrat în secţie, deşi le-am spus că este închisă şi va fi deschisă abia la ora 7.

Au început ambii să protesteze împotriva membrilor comisiei, în special împotriva doamnei Florina Hermeziu. Nu îmi aduc bine cuvintele, dar noi, membrii comisiei eram acuzaţi că introducem buletine în urnă şi fraudăm. La un moment dat, referitor la o membră a comisiei, preotul Pavel a spus "puneţi lupul să păzească oile" şi alte expresii jignitoare. Voiau să fie numiţi alţi membri în comisie, pe motiv că doamna Florina Hermeziu este implicată în nişte afaceri necurate.

Eu, personal, nu pot nici să confirm, nici să infirm aceste acuzaţii. Ştiu doar că nu era de datoria sau de competenţa noastră să verificăm acele lucruri. Au mai insultat-o şi pe reprezentanta comisiei, Anca Popa, care fusese trimisă de la Bucureşti. Nu ştiau cine este, credeau că este tot o persoană din Canicatti. Au fost momente de tensiune, iar noi nu am putut face practic nimic, doar nu puteam să-i îndepărtăm cu forţa afară din sediu. Ne-am menţinut calmul.

Primarul oraşului ne promisese că va asigura paza secţiei de votare, dar abia pe la ora 8 dimineaţa a sosit un echipaj al poliţiei, care a stat cam cinci minute. Apoi au plecat şi reveneau o dată la două ore, pentru a se opri câteva minute.

La ora 7:30, preotul a revenit, fiind de altfel şi primul român care a votat. Vreau să precizez că secţia a fost deschisă la ora 7, aşa cum prevede legea, şi a fost închisă la ora 23. Noi am stat să numărăm voturile şi să încheiem procesul verbal până la ora 3 dimineaţa. În total, au fost 207 votanţi, dintre care 163 au votat pentru suspendare, 42 împotrivă şi au fost 2 voturi nule. La sfârşitul procesului verbal, am menţionat şi incidentul din timpul dimineţii".

A.R., M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victime ale violenţei în Italia: românce bătute de proprii parteneri de viaţă

ICR, în subordinea Senatului. Patapievici demisionează