in

Caserta, româncă executată pentru 500 euro, împușcată în cap de doi italieni, pedeapse reduse

Au fost reduse pedepsele pentru cei doi frați, Arturo și Cipriano Cioffo, de 37 și 41 de ani, din San Cipriano d’Aversa (Caserta), arestați în ianuarie 2016 pentru uciderea unei românce.

Mariana Veronica Sologiuc, 35 de ani, a fost împușcată în cap în 20 mai 2015 la Villa di Briano, în provincia Caserta. În primă instanță, frații Cioffo au primit 30 de ani fiecare, pentru omor calificat, deținerea ilegală a unei arme de foc și distrugere. Acum, în procesul de apel, pedepsele lor au fost reduse la 14 ani fiecare.

Mariana Veronica Sologiuc, originară din comuna Cacica, județul Suceava, a fost găsită moartă,împușcată în cap, executată în stil mafiot, în zorii zilei de 21 mai 2015, în spatele bisericii Madonna din Briano. Cele trei focuri de pistol care au pus capăt vieții sale au fost trase de doi frați din Villa di Briano. Maşina sa a fost găsită, arsă, după câteva zile, nu departe de locul crimei, pe câmpurile din San Marcellino.

Acțiunea pusă la cale de cei doi Cioffi împotriva tinerei românce a fost o «pedeapsă» pentru că femeia, proprietara unui bar la Parete (Caserta), folosită de cei doi pentru o serie de înșelătorii, nu le restituise o sumă de circa 500 de euro. Atât a fost de-ajuns pentru a se dezlănțui furia ucigașă. La scurt timp, carabinierii din Aversa i-au prins pe asasini.

Femeia avea cu cei doi ucigaşi un raport de interese ilicite, în special escrocherii cu asigurări şi trafic de autoturisme, gestionate în barul ei, şi avea o relaţie cu unul dintre ei, Cipriano. Avea doi copii, unul în vârstă de 4 ani şi unul de 12 ani. Petrecuse o perioadă la închisoare, pentru trafic de persoane, după ce a păcălit trei sucevence că le duce în Italia pentru locuri de muncă decente, însă victimele au ajuns să se prostitueze pe autostradă.

Mariana Sologiuc a fost şi ea prostituată. Tânăra din Cacica a intrat într-o reţea organizată de trafic de persoane, coordonată de albanezi, ai cărei membri se ocupau în primul rând cu sclavia sexuală. Rolul sucevencei era să ademenească tinere cu promisiunea unor locuri de muncă, însă odată ajunse în Italia, acestea erau preluate de albanezi care  le obligau să practice prostituţia la stradă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milioane de români au plecat în străinătate, dar Institutul Național de Statistică susține că în țară sunt peste 22 milioane de cetățeni

Sorin Roiban, specialist IT în Florida, întâlnire cu guvernatorul statului: ”Ne-a propus o întâlnire cu liderii comunității”