in

Catania, ucis un român la discotecă, italian condamnat la închisoare pe viață

Giuseppe Zuccaro, 43 de ani, cel care l-a ucis, împreună cu un complice, pe Florin Dinu, un român de 26 de ani, originar din Mediaş, în faţa unei discoteci din Catania în 8 ianuarie 2017, a fost condamnat pe viață, în procesul de primul grad.

Complicele lui Zuccaro, Dario Valle, este judecat separat.

Cei doi l-au împușcat pe românul Dinu Florin, care era „vinovat” că apărase două conaționale molestate de cei doi italieni.

Potrivit investigatorilor, Giuseppe Zuccaro era în compania lui Daro Valle în localul de noapte Yorks Club unde, probabil sub efectul alcoolului, a molestat câteva românce căsătorite.

Grupul de români sărbătorea o zi de naștere în local.

Spiritele s-au încins în grabă. Românii au intervenit în apărarea femeilor, năpustindu-se asupra celor doi catanezi. La douăzeci de minute după altercație, cei doi italieni, după ce au plecat, au revenit la fața locului cu mașinile. Valle s-a ocupat de atragerea în afara discotecii a tinerilor cu care au avut discuția, în timp ce Zuccaro a tras, împușcându-l mortal pe Dinu și rănind alte două persoane, printre care un marocan de 23 de ani.

Florin, care lucra la Catania ca zidar și era cunoscut cu numele de Ciccio, trăia în Italia împreună cu unul dintre frați, în timp ce ceilalți locuiesc în România.

Apărătorii lui Zuccaro a anunțat recurs. „Aștept cu nerăbdare să citesc motivația sentinței, dar cu siguranță vom propune un apel împotriva a ceea ce noi credem că este o pedeapsă nedreaptă”, a declarat avocatul Francesco Maria Marchese, care îl apără pe Zuccaro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia și România, ultimele în Europa la absolvenții de facultate

Furau bani la bancomate la Messina, doi români arestați