in

Cazul italianului care s-a sinucis după ce a fost înşelat de un cuplu de români

Pe 26 octombrie 2009, un italian din localitatea Feltre (provincia Belluno, Veneto) s-a sinucis, lăsând un bilet prin care îşi explica gestul disperat. Bărbatul, purtător de handicap, fusese înşelat de un cuplu de români, care l-au convins să le dea economiile de o viaţă: 115.000 de euro.

Pe 29 martie, judecătorii italieni au decis să-i condamne pe cei doi, care sunt consideraţi autorii morali ai sinuciderii italianului, informează “Corriere Alpi”. Zlatu Micu a fost condamnat, la 5 ani de închisoare şi o amendă de 1.400 de euro, iar sotia sa, Lenuta Caldaras, a fost condamnata la 3 ani si 4 luni de inchisoare şi o amenda de 1.000 de euro. Cei doi au mai fost obligaţi la plata parţială a 50.000 de euro ca daune morale pentru familia victimei. Suma totala a despăgubirii urmează să fie stabilită printr-un proces civil.

Cei doi români l-au cunoscut pe italian cu nouă ani în urmă. Cu diferite pretexte, l-au convins să le dea iniţial 35.000 de euro. Bărbatul, când şi-a dat dat seama că a fost înşelat, s-a plâns rudelor, şi a depus plângere penală împotriva cuplului. Cei doi români au reuşit să obţină retragerea plângerii şi  ulterior, i-au luat alţi 80.000 de euro. Bărbatul a intrat în depresie şi a decis să-şi ia viaţa, nemaisuportând ruşinea de a fi căzut victimă înşelăciunilor celor doi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino/ S-a înfiinţat o asociaţie românească pentru ajutorarea nevoiaşilor

Italia/ Deţinuţi români sinucigaşi, ministrul justiţiei român „îngrijorat”