in

Cerşetori cu dizabilităţi, “cumpăraţi” în România cu 30 de euro

Cumpăraţi cu 30 de euro în România şi obligaţi să cerşească pe străzile din Milano- iată soarta a peste o sută de români cu dizabilităţi, căzuţi în capcana unei reţele de criminali descoperită şi destructurată azi la Milano.

Poliţiştii din Milano i-au arestat azi pe doi dintre membrii bandei, în urma descinderii într-un local din zona Bisceglie, scrie online-news.it. În timpul operaţiunii au fost identificaţi şi eliberaţi 32 de români cu diferite handicapuri.

Membrii bandei sunt acuzaţi de trafic internaţional de persoane, sclavie şi asociere în vederea comiteri de infracţiuni .

Ancheta a demarat în urmă cu un an, timp în care poliţiştii italieni au reuşit să descopere cum funcţiona reţeaua. Victimele sunt cetăţeni români cu vârsta cuprinsă între 20 şi 75 de ani, “cumpăraţi” de la familiile de origine, sărace, în schimbul unei sume care varia de la 30 la 50 de euro.

Victimele erau transportate în dube la Milano, unde erau ţinute în condiţii de sclavie. În timpul zilei, membrii bandei îi obligau pe români să cerşească pe străzile oraşului şi îi supravegheau de la mică distanţă. Câştigurile erau mari: circa 60.000 de euro pe zi, totalul cifrei “de afaceri” fiind de mai multe milioane de euro pe an.

Anchetatorii au demarat azi operaţiunile de destructurare, pentru că situaţia devenise riscantă şi putea degenera. Deşi au reţinut doar două persoane, agenţii sunt convinşi că în scurt timp îi vor aresta şi pe ceilalţi zece membri ai bandei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia, frica de imigranţi e alimentată de mass media

Pachete pentru nevoiaşi