Menu
in

Cinci condamnări pentru moartea unui muncitor român pe şantier

Un judecător din Moncalieri a condamnat la închisoare cinci persoane considerate responsabile pentru moartea unui muncitor român, Adrian Crişan, decedat la locul de muncă în august 2007.

O condamnare la trei ani şi jumătate şi patru condamnări la trei ani de închisoare au fost stabilite de judecătorul monocrat din Moncalieri pentru responsabilii şantierului de construcţii din Chieri unde pe 2 august 2007 a murit muncitorul român Adrian Crişan, de 34 de ani.

Condamnările au fost emise pentru complicitate la infracţiunea de omor din culpă, prin nerespectarea normelor de siguranţă la locul de muncă.
Adrian Ioan Crişan a murit după ce a căzut de la 15 metri în casa liftului pe un şantier din centrul localităţii Chieri (provincia Torino).

În acea zi de august, Adrian Crişan pregătea tencuirea unor pereţi, curăţa cu mătura scările pe care trebuia să le tencuiască şi nu şi-a dat seama că s-a apropiat prea mult de casa liftului, aflată în construcţie.

Nu existau parapeţi şi pericolul de cădere în gol nu era semnalat. A căzut şi a murit pe loc. Acea zi trebuia să fie ultima lui zi de muncă. Urma să plece în vacanţă cu soţia şi copiii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version