in

Cioban român ucis la Modigliana (Forli), închisoare pe viață pentru ucigaș

Își va petrece restul vieții la închisoare. Judecătorii Curții de Apel l-au condamnat la închisoare pe viață pe Mihai Cozma, român de 48 de ani acuzat de magistratură că a fost recrutat de conaționalul de 28 de ani Cătălin Vasile Balaban (deja condamnat la 30 de ani de închisoare) pentru uciderea lui Vasile Gabar, ciobanul român de 58 de ani asasinat pe 14 iunie 2010 pe câmpurile din Modigliana.

Anchetele care au dus la dubla capturare au fost efectuate de carabinierii Nucleului Operativ Radiomobil din Forlì.

Omuciderea

Faptele datează de pe 14 iunie 2010 și s-au consumat în zona Vincarello din localitatea Modigliana. Vasile Gabar a fost ucis în urma unei dispute familiale privind câteva proprietăți imobiliare a două familii înrudite. Înainte de a muri bietul cioban a fost agresat pe la spate, ”interogat” și torturat. Victima a fost găsită într-o groapă cu gleznele și încheieturile mâinilor legate la spate și cu corpul distrus de violențe și torturi atât de grave încât devenise de nerecunoscut. Datorită mărturiei proprietarului fermei pe care o îngrijea ciobanul, a reieșit imediat că bărbatul a fost asasinat de două persoane, văzute fugind pe câmpuri.

Anchetele

Anchetele s-au îndreptat către unicul contact pe care îl putea avea: o familie de verișori, care lucrează la o firmă agricolă din Dovadola. Au fost constatate și câteva aspecte îngrijorătoare, precum un jaf violent suferit de bărbatul de 58 de ani cu un an înainte. Astfel s-a ajuns la fiul cuplului, Cătălin Balaban, stabilindu-se că în cele 24 de ore ce au urmat crimei tânărul a părăsit Italia și a ajuns cu un autocar plecat din Bologna în orașul de origine, Bacău. În aceleași 24 de ore a fost captat semnalul celularului victimei. Astfel au putut fi depistate domiciliile frecventate de presupusul ucigaș la Bacău.

Cu ajutorul mascaților, pe timpul unei percheziții autorizată cu o rogatorie internațională, a reieșit că SIM-ul introdus în telefonul furat lui Gabar era utilizat de Balaban. În acea ocazie a fost găsită și pusă sub sechestru și o importantă sumă de bani, pe lângă documentele victimei. Dar nici urmă de tânărul de 28 de ani. Balaban fugise la Londra, unde lucra ca muncitor, trăind de azi pe mâine, și unde a fost arestat pentru furt.

Motive neînsemnate

În plus au ieșit la iveală neînțelegeri între Gabar și familia Balaban, legate de câteva proprietăți, dar și privind felul în care gestionase Balaban ferma, pe care ciobanul i-o încredințase cu ocazia unei absențe temporare. De aici mobilul care ar fi dat viață unei ”misiuni punitive” din motive de onoare care s-a încheiat cu crima. Balaban fusese sprijinit de Cozma. Printre probele zdrobitoare o fotocopie a documentului de identitate al victimei, găsită în locuința lui Balaban cu ocazia unei percheziții. Copia fusese furată pe timpul jafului. Luni 21 noiembrie, sentința judecătorilor: Cozma a fost condamnat la închisoare pe viață, cu 10 luni de izolare.

Mai citiți despre acest caz:

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău

Modigliana, și-a ucis vărul cu o violență oarbă, condamnat la 30 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Napoli, se prefăcea infirm și cerșea: amendă de 10.000 de euro

Votul ca butonul roșu de pe valiza nucleară? Ar fi grav dacă soarta României ar depinde de o duminică electorală