in

Civitavecchia/ Cazul româncei înjunghiate în pasajul gării, asasinul condamnat la 30 ani de închisoare

Treizeci de ani de închisoare. Aceasta este pedeapsa decisa pe 14 aprilie de Tribunalul din Civitavecchia pentru Cosmin Zuică (FOTO), românul de 34 de ani care, pe 12 iulie 2010, a ucis-o prin înjunghiere pe Ana Candoi, de 38 de ani, în pasajul subteran al gării din Civitavecchia.

Judecătorul pentru audienţe preliminare, Andrea Postiglione, a acceptat cererea înaintată de procurorul Margherita Pinto, de recunoaştere a premeditării. Aşadar, în acea dimineaţă de iulie Zuica dorea să-şi ucidă fosta parteneră şi, pentru a o face, avea asupra sa cuţitul cu care i-a tăiat apoi gâtul Anei, pe scările care duc la peroanele 2 şi 3.

Apărarea a ales procedura abreviată, întrucât Zuica a recunoscut omorul în faţa anchetatorilor. O recunoaştere a vinei, care, însoţită de înregistrările telecamerelor cu circuit închis din pasajul subteran, a determinat judecătorul să accepte cererea procurorului, condamnându-l pe asasinul Anei la 30 de ani de închisoare. Dacă nu ar fi fost procedura abreviată, ar fi primit închisoare pe viaţă.

Mobilul crimei a fost pasional. Femeia încerca să-şi refacă viaţa. De câteva luni trăia împreună cu un alt bărbat, în Civitavecchia. Avusese 5 ani o relaţie cu Zuică, dar femeia a pus punct, pentru că bărbatul era violent şi beţiv. Zuică n-a acceptat despărţirea, astfel că în acea zi s-a dus în apropierea pasajului subteran al gării pentru a o aştepta. Când Ana a sosit, i-a ieşit în cale şi au început să se certe. I-a aplicat o lovitură cu cuţitul în gât, lama trecând dintr-o parte în cealaltă. Momentul exact al omorului a fost înregistrat de camerele de luat vederi plasate în pasaj.

Ana Candoi era în Italia de 12 ani, lucra ca esteticiană, şi a lăsat în urmă un fiu care acum are 13 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alegeri 2011/ Valentin, fiul preotului Valdman, de zece ani consilier la Milano, o susţine pe Letizia Moratti

Deriva noii drepte