in

Condamnaţi la închisoare pe viață pentru omorul din Prato

Doi români au fost condamnați la închisoare pe viață, în timp ce un al treilea complice, un italian, a fost condamnat la 18 ani, pentru omorul din Prato comis chiar în noaptea de Anul Nou.

Andrea Manzuoli, muncitor de 45 de ani, a fost torturat și ucis în noaptea de 31 decembrie, între 2011 și 2012, în curtea unei tipografii din Prato, Cartotecnica Beusi, unde victima lucra ca paznic. Sentințele au fost emise pe 11 iulie de tribunalul din Prato, la finalul unui proces cu procedură abreviată: închisoare pe viață pentru doi români, Săndel Baroi, de 24 de ani și Zamfirel Isofache, 26 de ani; 18 ani pentru italianul Antonio Peluso, de 36 de ani; un an și șase luni pentru un al treilea român implicat, Virgil Vasile Pușcașu, de 27 de ani.

Nu s-a mai întâmplat niciodată, de când a fost înființat tribunalul din Prato, ca un proces cu procedură abreviată (care permite reducerea cu o treime a pedepsei) să se încheie cu o condamnare la închisoare pe viață. Însă uciderea lui Andrea Manzuoli în mod evident a fost considerată de către judecător un fapt de o extraordinară și nejustificată brutalitate.

Patru români arestaţi pentru crimă la Prato: “Au ucis pentru doi bani”

Cadavrul lui Manzuoli, care lucra ca paznic și trăia într-o rulotă în curtea tipografiei, a fost găsit pe 2 ianuarie 2012, la 8 dimineața, de un angajat al firmei. Era plin de tăieturi superficiale pe brațe (la autopsie au fost numărate circa 20) și una foarte profundă la un deget mare, care aproape a fost tranșat. Imediat s-a considerat că era posibil să fi fost torturat, iar procesul a confirmat teribila ipoteză.

Primul căruia i-au fost puse cătușele, arestat de carabinieri pe 7 februarie 2012, a fost Antonio Peluso, un vagabond care gravita în jurul gării din Prato.

Câteva ore mai târziu le-a venit rândul la patru români: Baroi, Isofache, Pușcașu și sora acestuia din urmă, ulterior scoasă de sub urmărire. Potrivit reconstituirilor efectuate de carabinieri, o prostituată româncă pe care a frecventat-o Manzuoli a spus prietenilor săi că muncitorul avea mulți bani în numerar, și astfel Baroi și Isofache ar fi organizat o misiune pentru a-i lua.

Manzuoli trăia într-o rulotă în curtea firmei și probabil cei patru care s-au dus pe via Vannucchi sperau să nu-l găsească acolo, dar când și-au dat seama că este, nu s-au oprit, și chiar l-au tăiat pentru a-l face să spună unde a pus banii (îi depozitase la Poștă tocmai în acea dimineață).

Lui Băroi și Isofache, judecătorul nu le-a acordat nicio circumstanță atenuantă. A fost dispusă o despăgubire de 100.000 de euro pentru fiica lui Manzuoli și de 30.000 pentru fosta sa parteneră de viață.

foto: La Nazione

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Demos UK: Excludeți românii și bulgarii de pe piața muncii

Două românce, arestate pentru că ar fi sustras 80000 de euro de la bătrana asistată