in

Condamnat la închisoare pe viață, român de 41 de ani s-a sinucis în închisoarea din Opera (Milano)

S-a spânzurat în celula sa din închisoarea din Opera (Milano), pe 13 februarie. Ioan Bărbuță, român de 41 de ani, domiciliat la Rovigo, nu a făcut față ideii de a-și petrece în închisoare restul vieții. Fusese recent condamnat de Casație, care a confirmat pedeapsa la închisoare pe viață aplicată de Curtea d Apel din Venezia. Recursul său a fost respins.

Intervenția agenților din penitenciar a fost tardică, bărbatul nu a mai putut fi salvat.


Cazul judiciar al lui Bărbuță este unul controversat, punctat de cinci procese. Bărbatul de 41 de ani a fost acuzat de uciderea lui Guerrino Bissacco, agricultor de 60 de ani din Due Carrare (provincia Padova), găsit carbonizat în locuința sa pe 6 iunie 2007.

Cu ocazia primelor două procese Bărbuță a fost mereu achitat, mai întâi de Curtea de Apel din Padova, apoi de Curtea de Apel din Venezia. Judecătorii au acceptat teza apărării, că nu ar exista nicio probă decisivă împotriva lui Bărbuță.

Însă cele două verdicte au fost atacate la Curtea de Casație de Procuratura Generală și de fosta soție a victimei. Curtea Supremă a anulat sentința de achitare trimițând procesul spre rejudecare la o altă secție a Curții de Apel din Venezia.

Pe 26 iunie 2013 judecătorii venețieni l-au condamnat la închisoare pe viață, cu izolare diurnă timp de șase luni. Bărbuță a fost arestat două luni mai târziu de poliția română în comuna Miroslava, județul Iași, și a fost extrădat în Italia.

Inițial moartea lui Guerrino Bissacco a fost atribuită unui incendiu accidental sau unei sinucideri. Leziunile găsite pe corpul agricultorului pe timpul autopsiei i-au determinat imediat pe carabinierii de la unitatea din Abano să se orienteze către omucidere.

Potrivit acuzării, Bărbuță, care locuia la câțiva kilometri de locuința victimei, ar fi intrat în casa lui Bissacco pentru a-i fura plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, pentru a le monta ulterior la propria mașină. Descoperit de agricultor, l-ar fi ucis provocând apoi un incendiu pentru a face să dispară orice urmă a crimei.

A făcut trei ani de închisoare nevinovată si trebuia să încaseze 210.000 de euro de la statul italian: A MURIT în condiții misterioase

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viareggio, violator în serie condamnat la 7 ani de închisoare

”Metodologia pentru Congres să fie supusă dezbaterii publice. Delegații să fie aleși, nu numiți”