Menu
in

Condamnat pentru omor: “Italianul a încercat să mă violeze”

Pe 15 aprilie, Curtea de apel din Venezia a confirmat sentinţa la închisoare pe viaţă pentru Claudiu Stoleru, 23 ani, considerat responsabil de moartea lui Luigi Meche şi a Lucianei Rambaldo, ambii ucişi în vila lor din Lugagnano (provincia Verona) pe 23 aprilie 2008.

Curtea l-a achitat de acuzaţia de furt (pentru că după dublul omor a fugit purtând haine curate fiindcă ale sale erau mudare de sânge), însă a mărit perioada pe care o va petrece Stoleru la izolare: opt luni în loc de şase.

Tânărul zugrav român este considerat responsabil de o crimă feroce pentru că l-a lovit în mod repetat cu ciocanul pe Luigi Meche, 60 ani, întreprinzătorul cu care începuse să lucreze. O făcuse, a susţinut mereu, pentru că a primit avansuri sexuale. Un omor pe care l-a recunoscut încă din momentul reţinerii. omorât. „Nu mai puteam. Eram exasperat de continuele sale avansuri sexuale”, a spus românul în anchetă.

Insă în vilă erau două cadavre: în dormitor, îmbrăcat parţial, era corpul fără viaţă al soţiei lui Meche. însă Stoleru a respins mereu acuzaţiile privind moartea Lucianei Ramboldo, 56 ani, a negat mereu că a făcut rău doamnei spunând că aceasta era amabilă cu el.

Românul a povestit că în acea zi, soţia lui Luigi Meche a venit acasă şi şi-a găsit soţul complet gol, împreună cu românul care încerca să scape de avansurile sexuale ale italianului. Luciana Rambaldo ar fi fugit îngrozită la etajul superior al vilei, unde a fost ajunsă şi ucisă de soţ. în acel moment, românul ar fi încercat să fugă, dar a fost ajuns de Luigi Meche, care ar fi vrut să-l violeze. Atunci Stoleru a luat o rangă sau un ciocan şi l-a lovit pe italian până l-a omorât.

Potrivit presei italiene, Claudiu Stoleru făcea parte dintr-un grup de români care practicau prostituţia masculină şi munceau la clienţii lor. După ce a fost arestat, Stoleru a recunoscut că se prostitua. Avusese deja raporturi cu plată cu Luigi Meche şi cu alţi italieni din zonă.

Cotidianul „Il Gazzettino” a scris că românii care se ocupau cu aşa ceva în zonă îl cunoşteau toţi pe Luigi Meche, care era un client obişnuit. Unul dintre colegii lui Claudiu, pe nume Radu, a declarat: „Patronii din nord
est ne exploatează în fabrică şi în pat.
Si unori pretind să le satisfacem şi soţiile. Asta i s-a întâmplat lui Claudiu. Si nu putem să spunem nimic, pentru că ne pierdem locul de muncă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version