in

Copiii români nu urcă în autobuz

Trei copii români din localitatea Magazzeno – Pontecagnano Faiano (provincia Salerno) nu au fost lăsaţi să urce în autobuzul şcolar, scrie “Il Mattino”. Faptul a fost denunţat de Partidul Democrat din Pontecagnano Faiano, care defineşte episodul a fi „unul dintre nenumăratele scandaluri” ale administraţiei comunale condusă de Ernesto Sica (primar PdL).

Potrivit versiunii furnizate de părinţii elevilor, copiii nu au ajuns la şcoală pentru că nu au putut beneficia de transportul cu autobuzul şcolar, având în vedere că  familiile nu şi-au reînnoit abonamentelor. Familiile ar fi vrut să plătească direct la şoferul autobuzului abonamentul, dar nu s-a putut.

Părinţii ne-au povestit că micuţii ar fi fost lăsaţi singuri în staţia autobuzului şcolar„, adaugă secretarul de la Pd Roberto Brusa. Familiile au explicat că le este greu să ajungă la birourile comunale din Pontecagnano întrucât legăturile dintre Magazzeno şi centrul cetăţenesc sunt insuficiente. Si este vorba de familii care nu deţin mijloace proprii de transport. Din cauza carenţei legăturilor nu au avut posibilitatea să ajungă la oficiul poştal sau la birourile primăriei care se ocupă de acest lucru.

Episodul a fost condamnat cu forţă de Pd, care astfel se adresează primarului: „Faptul că cererea unui grup de persoane dezavantajate din punct de vedere economic nu-i trezeşte primarului Sica, care se laudă mereu cu inima sa mare, atenţia pe care o merită, produce resentimente. ~ntreaga administraţie să se intereseze pentru rezolvarea problemei şi să nu mai permită niciodată ca unui sau mai multor copii, indiferent de unde provin, să nu le fie recunoscute cele mai importante drepturi de studiu, egalitate şi demnitate”, se citeşte într-o notă.
Pd-ul din Pontecagnano a decis astfel să furnizeze un sprijin cetăţenilor străini prin înfiinţarea unei comisii „Politici Sociale” pentru a împiedica repetarea unor asemenea episoade, dar nu numai. Partidul doreşte să activeze iniţiative şi proiecte pe tema imigraţiei.

Primăria neagă

Răspunsul administraţiei comunale nu s-a lăsat aşteptat. Vorbeşte consilierul pentru Educaţie Publică Lucia Zoccoli:Pentru administraţia noastră nu au existat niciodată cetăţeni de serie A şi cetăţeni de serie B. Cultura noastră de solidaritate este puternică şi extracomunitarii sunt parte integrantă a comunităţii noastre, nefiind niciodată discriminaţi în vreun fel sau într-un anumit context. Acuzaţiile care ni se aduc sunt doar un pretext”.
Intervine şi responsabilul Serviciilor pentru persoană ale primăriei Luca Bisogno: „Soferii autobuzelor şcolare, având în vedere vastitatea zonei, efectuează o muncă cu adevărat demnă de laudă reuşind să ducă copiii la şcoală în orarul prevăzut şi garantându-le dreptul la studiu. Un drept puternic garantat tocmai acolo unde trăieşte o mare comunitate de extracomunitari. Chiar şi celor care au întârziat cu plata le-a fost mereu asigurat transportul, indiferent de naţionalitate.”
Cum adică, nu e adevărat? Copiii şi părinţii lor au visat că nu sunt primiţi în autobuz?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

APEL/ O mamă disperată îşi caută fiul în Italia

152 de ani de la „Mica Unire”, Băsescu huiduit la Iaşi