in

Corneliu Sgîrciu din Montecatini a câştigat procesul contra unui supermarket

O bătălie legală care a durat ani de zile, împotriva acelui supermarket de sub locuinţa proprietate privată, care îl constrânge să se trezească în zori din cauza zgomotului provocat de maşinării şi de camioanele care descărcau mărfurile. Până la urmă i s-a dat dreptate: mai întâi la Tribunal la Pistoia, şi apoi şi la Curtea de Apel.

El este Corneliu Sgîrciu, român rezident la Montecatini, pe via Pistoiese 1. Magazinul este Supermercati Montecatini Srl, care operează sub marca lanţului Dico. De când a intrat în 2004 în posesia acelui apartament de la etajul întâi dintr-un mare imobil de locuinţe, Scirgiu şi-a dat imediat seama de problemele cu care trebuia, spre disperarea sa, să convieţuiască. şi s-a adresat secţiei detaşate a Tribunalului din Monsummano denunţând faptul că “este constrâns să suporte zgomote intolerabile care provin în principal de la raionul de măcelărie”.

Apoi era zgomotul produs de camioanele care, între 5.30 şi 6, intrau în curte pentru descărcarea mărfurilor, care ulterior erau mutate cu elevatoare. O altă sursă de deranj era reprezentată de difuzoarele care erau utilizate “la volum foarte ridicat”.

Anterior, Sgîrciu a făcut un apel de urgenţă la Tribunal, care a fost acceptat printr-o ordonanţă căreia însă Supermercati Montecatini nu s-a conformat şi plângerile făcute la diferite autorităţi s-au dovedit a fi inutile. Astfel, a comandat unui birou specializat măsurarea zgomotului, în urma căreia s-a stabilit că acesta era cu mult peste limita tolerabilităţii.

De aici solicitarea unei ordonanţe pentru încetarea imediată a zgomotelor, sau adoptarea unor măsuri pentru a-l păstra în limitele tolerabilităţii. Însă reprezentanţii supermaket-ului s-au prezentat în instanţă afirmând că magazinul funcţionează din 1984, oferind loc de muncă la 13 persoane.

În martie 2012 Tribunalul a condamnat Supermercati Montecatini srl la despăgubirea daunelor nepatrimoniale, ordonând apoi societăţii să nu permită “accesul în curtea din spate pentru camioane de încărcare şi descărcare a mărfurilor între orele 22 şi 7, cu obligaţia de a bloca accesul cu lanţ şi lacăt”; şi să monteze “instalaţii de înregistrare video care să surprindă în acel interval orar curtea”.

În plus a ordonat “plasarea de panouri fonoabsorbante pe plafonul magazinului”. Sentinţă atacată, dar în final confirmată acum la Curtea de Apel din Firenze care a decis respingerea apelului. (sursa: Il Tirreno)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Gigi Becali riscă 11 ani de închisoare: „E strigător la cer!”

Gripă: cele cinci simptome care îţi arată că ai nevoie de antibiotice