in

Corriere della Sera îşi cere scuze de la Domnica Cemortan, care declară că e îndrăgostită de căpitanul Concordiei/VIDEO

Roma- 1 februarie 2012- După ce a intrat sub lumina reflectoarelor din întreaga lume, ca fiind femeia misterioasă care i-ar fi distras atenţia căpitanului de pe Concordia, Domnica Cemortan are parte de o reabilitare parţială. Potrivit presei din Peninsulă, Domnica ar fi mărturisit ieri, în faţa anchetatorilor, că este îndrăgostită de Francesco Schettino şi că era invitata lui personală la bordul navei.

Tot ieri,unul din cele mai prestigioase cotidiene din Peninsulă, “Corriere della Sera”, i-a dedicat moldovencei cu paşaport românesc un articol intitulat, nici mai mult, nici mai puţin “De ce trebuie să ne cerem scuze de la Domnica Cemortan”.  Un articol prin care ziarul îşi invită cititorii să cumpere cartea dedicată integral naufragiului Concordiei, editată de acelaşi grup editorial, volum care cuprinde anchetele cotidianului şi mărturiile culese de reporteri.

Autorul articolului este acelaşi Marco Imarisio, unicul ziarist italian care a vorbit cu Domnica, la telefon, şi care a relatat despre o “versiunea destul de coerentă a celor povestite de tănără”, dar şi “cu unele puncte delicate şi contrastante”.

“Într-o italiană perfectă, Domnica povesteşte că a lucrat ca hostess timp de trei luni şi că a terminat contractul cu o săptămână înainte de a se îmbarca în croazieră cu nava Costa Concordia. Colegii ei erau cu toţii la bordul navei, iar ea a decis să-şi continue croaziera ca turistă”. Unica “umbră”, continuă Imarisio pe Corriere, este legată de anunţurile pe care Domnica le făcea de la megafoanele navei, în care invita pasagerii să-şi păstreze calmul, în ciuda situaţiei grave, despre care afirmă că nu era la curent.

“În fine, ar trebui să-i cerem scuze Domnicăi, continuă jurnalistul italian. Prezenţa ei în cabina de comandă a navei nu este un detaliu fundamental, nu schimbă cursul evenimentelor şi nu explică nici cauza dezastrului”.

Rămâne senzaţia că numele său ar fi fost aruncat pe masă de anchetatorii perfect conştienţi de impactul pe care l-ar fi avut în mass media, folosit ca un instrument de presiune pentru a face şi mai dificilă şi insuportabilă viaţa familială a lui Schettino, pentru a-l convinge să povestească totul, telefoanele date, ordinele şi cauza acelui „salut” pe care ar fi vrut să-l dedice insulei Giglio”.

“O diversiune, prin care, timp de câteva zile, a fost expusă oprobiului public o tânără, adăugând un ingredient lasciv unei chestiuni al naibii de serioase”.

Diversiune “lascivă” sau poveste de dragoste, pe 13 ianuarie, în noaptea naufragiului, o telecameră RAI a suprins-o pe tănără, pe atunci o pasageră complet necunoscută, vorbind cu “un ofiţer de la garda de finanţe”. Cu o căciulă pe cap, înfrigurată, blonda moldoveancă îl întreabă pe bărbat dacă vorbeşte engleză, apoi îi adresează o întrebare (aparent) fără sens: “Vrei să ştii dacă sunt singură?”

Ora adevărului, cel puţin cel pe care îl caută anchetatorii, este, de ieri, mai aproape. În aceeaşi dimineaţă în care Corriere şi-a cerut scuze de la tânăra, Domnica a intrat în cazarma carabinierilor, pentru a depune mărturie. A fost audiată de către procurori timp de 6 ore, apoi a fost escortată de agenţi către ieşirea din clădire. Protejată de ochii presei.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Investitorii străini pleacă din România

Dans indian la Roma cu Gianina Ghiuţă