Menu
in

Crimă la concertul lui Adrian Minune de la „Copacabana Manele” din Brescia: i-a cerut manelistului o melodie şi a fost ucis

I-a cerut o melodie lui Adrian Minune şi a fost ucis. Noi detalii despre crima de la discoteca românească „Copacabana Manele” din Roncadelle, lângă Brescia, după arestarea asasinului.

În noaptea de 8 decembrie, Roberto Ljatifi, de 30 de ani, rom de origine sârbă (născut în Italia), tată a cinci copii, a fost ucis de un român de etnie romă cu trei lovituri de cuţit.

Înjunghiat mortal la discoteca „Copacabana Manele” din Brescia

Roberto a fost înjunghiat pentru că a cerut un cântec cântăreţului român Adrian Minune. Acea cerere, afirmă carabinierii, adresată cântăreţului a fost considerată un afront de grupul de romi români de la o masă alăturată.

„Solistul serii era Adrian Minune, o celebritate din România”, scrie Brescia Oggi.

Cântăreţul trecea de la masă la masă pentru a face dedicaţii muzicale la cerere, când a izbucnit cearta între victimă şi câţiva români, un grup de 20-30 de persoane.

Carabinierii au stabilit că cererea unui cântec din partea lui Roberto a declanşat încăierarea.

„Numai noi putem decide ce se cântă”, ar fi spus românii. Mulţi dintre ei erau beţi. După ce s-au îmbrâncit, unul dintre români a scos un cuţit cu o lamă de zece centimetri. Roberto a fost înjunghiat de trei ori.

În localul aglomerat de sute de persoane, un amestec de sârbi, de români, tineri şi mai puţin tineri, femei şi fete, a explodat panica.

Un bodyguard de origine franceză, de 46 de ani, care controlează clienţii localului, s-a îndreptat imediat către român, încercând să-l dezarmeze.

Exista riscul să rănească şi alte persoane. Bodyguardul a fost lovit şi el, fiind rănit la un braţ. Deşi pierdea foarte mult sânge l-a urmărit pe agresor în afara localului, însă nu a reuşit să-l blocheze.

Ulterior, a fost dus la spital unde a fost operat. Pentru Roberto însă nu s-a mai putut face nimic, a murit pe loc.

Carabinierii studiază şi ipoteza că omorul ar putea ascunde şi vechi duşmănii mai profunde, apărute în urmă cu câţiva ani în tabăra de romi de pe via Orzinuovi din Brescia, unde au locuit atât victima cu familia, cât şi familia agresorului. Roberto a locuit în acea tabără până în 2008, când administraţia locală l-a mutat (şi datorită mulţilor copii) într-un apartament la un bloc din zona San Paolo.

Durerea rudelor

La aflarea veştii, zeci de rude ale victimei au sosit în faţa discotecii. Surorile victimei, în lacrimi, cereau dreptate, descrie scena reporterul de la Brescia Oggi.

„Fratele meu nu a avut probleme cu nimeni, niciodată”, a spus una dintre surorile victimei. Roberto, de 30 de ani, avea cinci copii. Fusese denunţat de câteva ori, şi lucra ca muncitor. „Ne-au sunat în această dimineaţă şi am fugit aici. Cumnata mea a rămas cu copiii”.

Disperate încearcă de mai multe ori să treacă de benzile poziţionate de carabinieri pentru a izola scena crimei.

„L-au ucis, nu-mi vine să cred…”, repetă sora cu voce tare. Apoi se uită către carabinieri. Şi îi imploră. „Trebuie să găsiţi aceste animale… fiindcă cine comite un asemenea lucru nu este o persoană, este un animal. Nu-i cunosc pe aceşti oameni – spune – însă trebuie să-i găsiţi pe vinovaţi şi să-i daţi pe mâna justiţiei…”.

Carabinierii încearcă să evite o răzbunare şi de aceea au inspecţionat şi tabăra de romi de pe via Orzinuovi, unde a trăit câţiva ani victima şi unde rezultă a fi domiciliaţi rudele atât ale victimei cât şi ale ucigaşului.

Carabinierii, după trei zile de cercetări, l-au găsit autorul înjunghierii: este vorba de un rom de 25 de ani, M.G.B., care, imediat după agresiune, a fugit. Militarii l-au găsit în timp ce se ascundea într-un oraş din Lombardia. Bărbatul a fost închis în penitenciarul din Brescia.

Polemici politice

În legătură cu omorul de la „Copacabana Manele” a intervenit consilierul regional de la Lega Nord, Fabio Rolfi, care atacă administraţia de stânga din Brescia, condusă de primarul Emilio del Bono: „Iată una dintre nenumăratele fapte sângeroase – afirmă Rolfi – care au loc în oraş, sau în imediata sa apropiere; un alt episod de violenţă exagerată în care sunt implicaţi încă o dată străinii.

Aceiaşi pe care consiliul lui Del Bono ar vrea să-i ducă în locuinţele sociale, luând acest drept acelor bresciani care aşteaptă de ani de zile pe listă.

Este o ruşine împotriva căreia nu poţi să nu te revolţi; este clar acum că teritoriul este în afara controlului, dată fiind cantitatea de evenimente infracţionale, furturi, jafuri şi uşurinţa cu care circulă armele. La Brescia acum este de ajuns un cântec neagreat pentru a fi înjunghiat”.

Beccalossi: omor în stil „Statul Islamic”

„Criminalitate şi răufăcători din estul Europei, un binom care, încă o dată, se confirmă a fi un trist protagonist al teritoriului nostru.

În acest caz, apoi, situaţia este agravată de un mort, victimă a unuia dintre nenumăratele episoade de violenţă care, de prea multe săptămâni, îndoliază cronica din Brescia şi provincie”.

Viviana Beccalossi, consilier regional în Lombardia (Fratelli d’Italia-Alleanza Nazionale) comentează astfel omorul de la „Copacabana Manele”.

„Este trist să observ cum, încă o dată, Brescia şi provincia sa sunt mânjite cu sânge de o crescândă criminalitate, în special străină, extracomunitară şi din estul Europei, care ameninţă viaţa de zi cu zi a oamenilor oneşti.

Oamenii de bine sunt sătui să asculte zi de zi ştiri privind jafuri din vile, furturi din apartamente, furturi din buzunare sau chiar omoruri sub cerul liber cu focuri de armă ca în Vestul Sălbatic de la o maşină la alta sau, ca în cazul din Roncadelle, privind înjunghieri în stilul organizaţiei teroriste «Statul Islamic»”.

După arestarea asasinului, Beccalossi a declarat: „Felicitări carabinierilor din Brescia pentru rapiditatea cu care au efectuat anchetele şi pentru că au făcut lumină asupra acestui caz.

Nu trece o zi – adaugă Viviana Beccalossi – ca pe teritoriul brescian să nu se înregistreze episoade alarmante de criminalitate şi ca, în marea majoritate a cazurilor, răufăcătorii să nu fie extracomunitari sau persoane din Europa de Est. Hoţi, jefuitori şi asasini care acţionează fără scrupule şi în manieră brutală şi împotriva cărora se poate şi trebuie să fie aplicat numai un principiu: cel al toleranţei zero„.

Reamintim că Viviana Beccalossi este cea care, după un accident în care au murit doi italieni şi un român, a declarat „Nu-mi pare rău deloc că acest român beat şi asasin a murit, ba dimpotrivă”, declanşând furia întregii comunităţi româneşti din Italia.

Accident cu trei victime la Verolanuova, declaraţie şocantă a unui consilier regional: „Nu-mi pare rău că a murit un român asasin, ba dimpotrivă”

Nicolae Guţă, concert ratat la Roma

Il Messaggero: “Guţă, Regele jazzului Gipsy” e un „Gigi d’Alessio al României”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version