in

Crima care a îngrozit Italia. Și-a ucis mama și sora, le-a făcut bucăți și le-a aruncat în râu

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei». A mărturisit oroarea, Andrei Filip, de 20 de ani, fără nicio urmă de regret.

El este cel care și-a ucis mama și sora vitregă de 12 ani, și după ce le-a făcut corpurile bucăți le-a pus în trei genți mari și le-a aruncat una câte una în Adige, făcând trei drumuri, de la râu acasă și înapoi. Atâtea câte erau gențile cu enorma povară ce trebuia eliminată.

A durat mai puțin de o săptămână romanul polițist privind dispariția Mirelei Bălan, de 41 de ani, îngrijitoare română, de 10 ani în Italia, și a fiicei Larisa Elena, dispărute în neant pe 13 februarie, în sâmbăta de dinainte de Sfântul Valentin după o cină cu amicii în casa în care locuiau, la Albaredo D’Adige.

Și sâmbăta viitoare, 20 februarie, oroarea a fost dezvăluită. Detaliile dublei crime au fost făcute publice de colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona, și de căpitanul Lucio De Angelis, comandant al Unității din Legnano, care a coordonat anchetele.

Denunțul privind dispariția a fost făcut marți 16 februarie de cealaltă soră a tânărului, Oana, de 22 de ani, la unitatea carabinierilor din Ronco all’Adige.

Câinii de urmă de la unitatea canină din Firenze i-au dus imediat pe investigatori pe malul râului unde joi fusese găsită o poșetă a Mirelei. Când s-a reîntors fiul de 20 de ani din România, pe 19 februarie la trei noaptea, a dat peste carabinierii care îl așteptau în casa surorii. Tânărul a fost dus la cazarmă unde la 7.30 a cedat, mărturisind că și-a ucis mama și sora vitregă. Povestirea sa a fost confirmată pe timpul interogatoriului pe care inculpatul l-a susținut în fața procurorului Elisabetta Labate. Andrei Filip este acuzat de omor voluntar și ascundere de cadavre.

Impulsul criminal a apărut pe timpul uneia dintre multele discuții aprinse dintre tânăr și mamă. Mirela, îngrijitoare foarte cunoscută în localitatea în care trăia de 10 ani, voia ca fiul, un lucrător ocazional ce venise în Italia în urmă cu trei ani, să plece.

Băiatul de 20 de ani trăia în locuința de pe via Teiolo 26 împreună cu mama și micuța Larisa, însă relația cu prima erau tensionat deja de mai mult timp: tânărul lucra în mod ocazional ca zilier și deseori cerea bani mamei care însă se săturase de această situație. În plus, băiatul dorea să se stabilească în casa mamei împreună cu iubita sa, fără însă a primi acceptul din partea femeii de 41 de ani. Deja pe 10 februarie între cei doi avusese loc o ceartă furibundă.

După unul dintre nenumăratele reproșuri, Filip a reacționat înjunghiind-o în gât.

Apoi a coborât la etajul de dedesubt, unde era sora vitregă care auzind țipetele a întrebat ce i s-a întâmplat mamei. Fratele i-a cerut să urce la etaj. Și acolo a strangulat-o pentru a nu exista martori. La scurt timp după s-a dus să retragă 200 de euro cu cardul mamei, a încercat de trei ori, dar nu a reușit să obțină mai mult fiindcă depășise pragul zilnic.

Odată întors acasă, a secționat cu meticulozitate cadavrele introducându-le în trei genți pe care apoi le-a aruncat în Adige. Apoi s-a întors în locuință și a șters sângele folosind o cârpă și o găleată. Ca mărturie a sângelui său rece investigatorii subliniază că Filip a avut timp și să inducă în eroare anchetele și să facă să se creadă că mama și-a luat viața. I-a luat poșeta și a aruncat-o într-un alt loc de lângă râu, același depistat de câinii de urmă.

A doua zi i-a cerut unui prieten să-l însoțească la San Bonifacio, unde a urcat într-un microbuz pentru a se duce în România la tată.

La întoarcerea în Italia a dat peste carabinierii ce îl așteptau și care l-au dus în plină noapte la cazarmă. Au fost de-ajuns mai puțin de patru ore pentru a-l face să mărturisească.

«Nu a arătat nici cel mai minim semn de regret – povestește colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona – demonstrând un sânge rece care ne cutremură cu adevărat».

Pe timpul interogatoriului, adaugă, singurele lucruri a căror nevoie le-a simțit au fost «o țigară și să poată merge la toaletă». Lucid, rece și în special fără remușcări pentru faptele sale: «aproape părea că povestea un fapt comis de altcineva – subliniază investigatorul – ca și când ar fi văzut un film».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prea multe omoruri ale Camorrei. Alfano: ”E nevoie de armată la Napoli”

Magazinul ”La Anghel” din Milano, găsește portofel plin cu bani, îl restituie proprietarului în timp record