in

Crima de la Cene, Bergamo / Asasinul Mădălinei Palada, obligat să plătească 500.000 de euro despăgubiri familiei

Isaia Schena, 38 de ani, camionagiu din Cene, provincia Bergamo, a fost condamnat pe 27 martie la douăzeci de ani de închisoare pentru uciderea Mădălinei Palada (foto1), româncă de 27 de ani.

Omorul a fost comis pe 9 martie anul trecut la Cene, în provincia Bergamo.

Cei doi şi-au dat întâlnire pentru un raport sexual. Însă el a avut un accident cu maşina şi fata l-a însoţit în baraca de tip container în care trăia, amplasată în apropierea unei case rurale, într-o zonă izolată. Acolo, din motive niciodată clarificate, bărbatul a agresat-o şi ucis-o pe tânără.

Conform reconstituirii, ar fi fost lovită de asasinul său mai întâi în cap cu o sticlă şi apoi în abdomen cu un cuţit. După ce a ucis-o pe tânăra româncă, şi-ar fi provocat lui însuşi nişte răni, în încercarea de a se sinucide.

Bărbatul este un consumator de cocaină. După ce a fost arestat le-a spus carabinierilor: „A avut loc o ceartă care a degenerat”.

Tribunalul din Bergamo l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat. Isaia Schena a mărturisit fapta. El mai fusese deja condamnat la trei ani pentru violenţă asupra unei prostituate.

În cadrul procesului, ţinut cu procedură prescurtată (care în caz de condamnare permite obţinerea unei reduceri a pedepsei finale cu o treime) procurorul, deşi a recunoscut circumstanţele atenuante generice pentru regretele demonstrate de Schena, a avut în vedere circumstanţele agravante de lipsă de apărare, de omor comis sub efectul substanţelor stupefiante (alcool şi cocaină), de cruzime şi de motive neînsemnate şi a cerut o pedeapsă de 30 de ani.

În schimb, judecătorul pentru audieri preliminare a recunoscut numai primele două circumstanţe agravante.

Judecătorul a dispus şi plata imediată a unei despăgubiri de 500.000 de euro în favoarea familiei victimei: 200.000 pentru fiecare dintre părinţi, 100.000 surorii. Schena le dăduse deja toate economiile sale: 35.000 de euro.

Camionagiul va trebui să ispăşească şi 8 luni de detenţie şi să plătească 800 de euro amendă pentru posesia de cocaină şi 6 luni de arest, plus 1.300 de euro amendă, pentru conducere sub efectul substanţelor stupefiante (s-a dus la întâlnirea cu Mădălina Palade la volanul maşinii sale, după ce a consumat droguri).

Mădălina Palade era originară din Bacău. Lucra într-un bar din zonă, dar presa locală a scris că lucra ca „balerină” într-un „club de noapte” şi că era prostituată. Nu e adevărat că era prostituată, spun rudele şi cunoscuţii.

Mama victimei, Vasilica Gorgan, a declarat, pentru Gazeta Românească: „Nu e adevărat că era prostituată. A venit la muncă. Era un copil model. Nu e adevărat că locul unde lucra era un bar de noapte, era un bar normal, obişnuit în care muncea. Italianul care a ucis-o ar fi trebuit să fie în închisoare, fusese eliberat condiţionat.”, ne-a declarat Vasilica Gorgan.

Asasinul Simonei Ailoaiei, condamnat pe viaţă. „S-a făcut dreptate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gigi Becali a scăpat de puşcărie: „Toată averea mea o dau lui Hristos”

«Italia mi-a oferit mult, sunt respectată și apreciată»