Menu
in

Crimă la Vibo Valentia: bătrân jefuit şi aruncat în mare de doi români

Carabinierii din Calabria au arestat un bărbat şi o femeie de naţionalitate română, de 36 şi 35 de ani, cu acuzaţia de jaf şi omor. Arestarea a avut loc în provincia Vibo Valentia, în Calabria.

Potrivit acuzării, cei doi în august anul trecut s-au apropiat în Pizzo Calabro de un pensionar de 79 de ani cu scuza unui raport sexual. După ce l-au jefuit şi agresat, aducându-l în stare de inconştienţă, l-au aruncat în mare şi acesta s-a înecat.

Cei doi români, Varga Dorel şi Stela Rezmuves Gyongy, sunt acuzaţi că au comis şi alte jafuri în dauna unor bătrâni cu o anumită disponibilitate economică, care erau atraşi în locuri izolate şi erau agresaţi.


Pe 6 august 2015, în apa din faţa plajei din Pizzo a fost găsit cadavrul lui Ciancio Giglio Palmo. Decesul părea fi produs de înecare. Cercetările menite să reconstituie ultimele ore de viaţă ale defunctului au condus la suspiciunea că decesul, care părea un eveniment accidental, fusese cauzat de agresiuni. Moartea intervenise în urma unui jaf comis potrivit unei tehnici predatorii de tip serial.

Ciancio, ademenit de Rezmuves printr-o modalitate testată în circumstanţe anterioare, s-a dus în localitatea de la malul mării la bordul unei Motoape, acolo fiind agresat de mai mulţi bărbaţi (printre care şi Varga Dorel) şi jefuit de bani (circa 2.000 de euro) şi de telefonul mobil. Agresorii săi, cu scopul de a simula un eveniment accidental, l-au târât în apă şi apoi l-au făcut să se înece.

Un mod de operare asemănător a fost descoperit şi în cazul jafului în dauna lui Vacatello Lorenzo de pe 18 august 2015 care, ademenit deja cu câteva zile înainte, fusese apelat de Rezmuves pentru o întâlnire în gara din Vibo Valentia şi acolo a fost bătut până a rămas inconştient. Prădat de bijuterii din aur şi bani cu o valoare de circa 1.500 de euro, Lorenzo a fost abandonat într-o zonă cu stuf din apropiere de calea ferată. Bărbatul şi-a reluat cunoştinţa a doua zi.

Sunt în curs verificări asupra unor incidente asemănătoare care au avut loc în nordul Calabriei şi în Sicilia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version