in

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, eliberată din închisoare sub supravegherea serviciilor sociale

A ucis-o în 2007 pe Vanessa Russo, înfigându-i vârful unei umbrele în ochi pe timpul unei cerți la metroul din Roma. Acum Doina Matei a solicitat și obținut de la Tribunalul de Supraveghere din Venezia încredințarea în probă către serviciile sociale, măsură alternativă detenției care se poate acorda persoanelor condamnate la cel mult trei ani sau deținuților care au o pedeapsă reziduală de maximum trei ani.

În aprilie anul trecut, Doinei Matei i-a fost suspendat regimul de semilibertate, după ce a postat pe Facebook câteva fotografii cu ea zâmbind la mare, fapt care a suscitat indignarea familiei victimei și diverse polemici. Însă în scurt timp i-a fost reconfirmată semilibertatea, judecătorii considerând că greșeala ei nu este atât de gravă încât să ”influențeze în profunzime procesul de reeducare în curs”. Pentru uciderea Vanessei, românca mai are de ispășit trei ani.

Femeia va lucra la o cooperativă socială din Venezia și va trebui să-și stabilească reședința tot acolo cu obligația de a nu o schimba fără autorizarea magistratului de supraveghere. Va putea ieși din locuință de la 6 la 22 însă nu i se permite să părăsească provincia sau să călătorească în străinătate. De asemenea, i se interzice consumul de băuturi alcoolice sau stupefiante și frecventarea rețelelor de socializare, chiar și sub identitate falsă. În cazul încălcării condițiilor impuse, încredințarea către serviciile sociale îi va fi suspendată.

Nino Marazzita, avocatul româncei, subliniază că, având în vedere diferitele cazuri de omor din culpă, Doina Matei face parte din categoria condamnaților care au ispășit cele mai lungi perioade de detenție fiindcă că a fost victima ”climatului antistrăini” care exista la momentul emiterii sentinței.

CITEȘTE ȘI:

Închisă pentru fotografiile de pe Facebook, Doina Matei revine în semilibertate

Închisă pentru fotografiile puse pe Facebook. Cum şi-a pierdut semilibertatea Doina Matei, ucigaşa cu umbrela

Drumul către „izbăvire” al Doinei Matei: o carte despre Vanessa Russo

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Patron român al unei unei firme din Modena, bătut și jefuit de 30.000 de euro

«Du-te naibii, negrule! Nu numai că vii în Italia, îți cumperi și scuter…»