in

Donate organele unui român decedat la Crotone. Medic italian: «O lecție de simț civic pentru calabrezii atât de insensibili»

Sosise la Carfizzi, în provincia Crotone, pentru a-și găsi norocul, însă a dat peste un trist destin. Este povestea amară a unui tânăr român, Timofte Marcu, decedat din cauza unei banale căderi accidentale.

Accidentul i-a provocat un traumatism cranian grav, cu hemoragie cerebrală devastatoare care i-a cauzat moartea. Încercările personalului de la secția de reanimare a spitalului San Giovanni di Dio, care au făcut totul pentru a-l salva, au fost zadarnice. Sâmbătă 11 februarie noaptea a trecut la cele veșnice.

Moartea lui Timofte, însă, a salvat viața altora, datorită generozității soției Daniela, care printr-un gest de solidaritate a permis imediat donarea organelor.

Astfel, o echipă de chirurgi din Cosenza, coordonați de Centrul Regional de Transplanturi, s-a dus la spitalul crotonez și, asistată de medici anesteziști și infirmieri, a prelevat rinichii tânărului. Imediat după un chirurg de la secția de oftalmologie a efectuat prelevarea corneelor. O activitate în care s-au implicat zeci și zeci de profesioniști ai spitalului ce au intervenit pentru a permite rezultatul pozitiv al întregii proceduri.

Organele și țesuturile donate și prelevate au fost deja transplantate unor pacienți de pe lista de așteptare, printre care unii afectați de insuficiență renală cronică și obligați, pentru a nu muri, să se supună dializei, și alții cu boli grave ale corneei care comportă cecitate.

”Nu se poate ține sub tăcere cel ce este al doilea caz, după mulți ani, de donare de organe făcută posibilă datorită solidarității și altruismului unor cetățeni din România – a declarat medicul Francesco Bossio, anestezist reanimator al spitalului din Crotone și coordonator pentru donarea de organe și țesuturi. O mare lecție de simț civic chiar și în momente de mare durere pentru calabrezii atât de insensibili la donare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sanremo, Salvini contra cântecului despre imigrație, l-a enervat foarte tare – VIDEO

Imola, deget găsit de un câine. Tâmplar român: «E al meu»