in

După 20 de ani, începe procesul unui român acuzat că ar fi ucis un italian, l-a înjunghiat de mai multe ori cu o foarfecă, în gât și în abdomen

În Italia a început procesul unui român din Roma, acuzat că ar fi ucis un italian acum aproape 20 de ani. Crima a avut loc în noaptea de 28 spre 29 mai 2001, când românul l-a atacat pe Antonio Schiesaro și l-a înjunghiat de mai multe ori cu o foarfecă, în gât și în abdomen, în apartamentul sau din Don Nicola Mazza, Veronetta.

De atunci, anchetatorii nu au reușit să-l găsească pe criminal și niciuna dintre pistele abordate nu i-a ajutat să rezolve cazul. Când anchetatorii păreau că s-au obișnuit cu ideea că se află în fața unui caz fară rezolvare, le-a surâs norocul.

L’Arena, citată de ziare.com, scrie că până la urmă, în mai 2020, a fost prins criminalul. Este vorba despre un cetățean român în vârstă de 60 de ani, cu un trecut extrem de violent. Bărbatul se afla în evidența Carabinierilor, din cauza episoadelor violente în care a mai fost implicat. El a fost prins abia după ce o probă din ADN-ul său a intrat în sistem. Asta după ce în 2015 a fost la un pas să o ucidă pe fosta sa parteneră de viață. Atunci, polițiștii italieni au fost nevoiți să intervină, după ce românul și-a bătut cu bestialitate fosta iubită, după care a stropit-o cu alcool și i-a dat foc.

După acel incident violent, polițiștii italieni i-au luat amprentele și probe ADN pe care le-au introdus în sistem. A mai durat însă cinci ani până când anchetatorii au descoperit, abia în acest an, într-o bază de date, probele ADN luate de pe cadavrul lui Schiesaro și care se potriveau perfect cu ale românului. Date colectate de Scala Mobile Squad și supuse controlului de către procurorul adjunct Marco Zenatelli au demonstrat fără echivoc că românul l-a ucis acum aproape 20 de ani pe Antonio Schiesaro.

Anchetatorii spun că italianul s-a apărat cu disperare cu tot ce avea la îndemână și că a încercat să i se opună criminalului cu două cuțite mici pe care le avea la îndemână în casă. Nu a reușit decât să-l zgârie, suficient ca polițiștii să obțină o proba ADN. Până la urmă, italianul a fost învins și ucis cu sadism de călăul său. După descoperierea cadavrului, polițistii au găsit și alte probe ADN pe o bucată de hârtie și pe un prosop.

Martorii chestionați au relatat că românul frecventa în perioada respectivă grădinile din preajma stației de metrou Porta Nuova, dar că s-a tuns ulterior la zero și s-a bărbierit, parcă pentru a nu fi recunoscut de cineva. Apoi, la scurt timp el a dispărut din zonă.

20 de ani mai târziu, polițiștii l-au găsit lângă o altă stație de metrou din Roma, Lido Nord. Românul a fost arestat de această dată și trimis după gratii la celebra închisoare Regina Coeli, de lângă capitala Italiei. El va fi judecat acum, iar procurorii solicită închisoare pe viață în cazul său.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
sugar baby

„Sugar Datingul” a devenit un fenomen în România. «O sugar baby nu vinde sexul, primește cadouri și vacanțe pentru simpla ei prezență în viața unui bărbat»

Româncă de 19 ani, obligată să se prostitueze de soț și de soacră, la Roma