in

Electrocutat la 132,000 de volţi

Un muncitor român de 52 de ani a murit electrocutat de un stâlp de înaltă tensiune pe un câmp din Ossago Lodigiano (provincia Lodi). Potrivit publicaţiei online lodiin.it, pe 8 octombrie, victima, ajutată de un alt român, tăia ramurile unor copaci urcat pe o scară din metal, în apropiere de stâlpul de electricitate al reţelei feroviare.

Cei doi muncitori efectuau o lucrare de curăţare a unor copaci înalţi, la mică distanţă de linia de înaltă tensiune pentru calea ferată, care în acel loc are o putere de 132.000 de volţi.

Românii, cele mai multe accidente mortale

Românul de 52 de ani, rezident la Lodivecchio, tăia ramurile cu o drujbă, urcat pe scară, când a fost electrocutat. Nu a avut scăpare bărbatul, a cărui corp a devenit de nerecunoscut. În accident a fost vătămat şi colegul său, G.V., 44 de ani, internat în spital: starea sa fizică nu este îngrijorătoare.

La faţa locului s-au dus carabinierii, poliţia, pompierii şi inspectorii de la Asl. Medicii de la ambulanţă nu au putut face altceva decât să-i constate decesul.

Conducerea Căilor Ferate de Stat a declarat că accidentul de muncă s-a produs într-o zonă privată şi a specificat că în caz de lucrări în apropierea cablurilor de înaltă tensiune, este necesar să se anunţe Căile Ferate, care iau măsura suspendării alimentării cu energie electrică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii, cele mai multe accidente mortale

Actriţa Lindsay Lohan i-a cerut lui Cătălin Botezatu să pretindă că este logodnicul ei