in

Empoli, nimeni nu i-a revendicat corpul, român abandonat la morgă în Empoli, îl va îngropa primăria

Era 4 martie, în inima nopții o casă abandonată de pe via Livornese, din Empoli, a luat dintr-odată foc în timp ce în interior erau două persoane care, poate pentru a se încălzi, au aprins ceva care apoi le-a cauzat moartea. Pentru cei doi nu a fost cale de scăpare și au fost găsiți semicarbonizați de primii care a fugit să le acorde ajutor după ce câțiva automobiliști în trecere au dat alarma.

Forțele de ordine și-au făcut munca și i-au identificat pe cei doi, cetățeni români ambii. Unul a fost dus acasă după procedurile legale, celălalt a rămas de atunci, deci de peste nouă luni, într-o celulă frigorifică. Nimeni nu i-a revendicat corpul și astfel Primăria se va ocupa în câteva zile de îngropare redând astfel demnitate acelei persoane ajunsă din cine știe ce motive la Empoli.


”Moartea este, împreună cu nașterea, momentul comun tuturor și momentul special care oprește fiecare lucru, anesteziază trecerea timpului, face să se uite ranchiunele, neînțelegerile, anulează într-o clipă cât a făcut persoana chiar și rău în viață, reunește familii, inspiră tuturor un sentiment de milă. Și face să se reflecteze faptul că, tocmai în acest moment, nimeni nu a întrebat despre această persoană, unul dintre mulții oameni fără adăpost care din păcate locuiesc de mai mult timp în orașul nostru, persoane fără chip în afara imaginilor de la carabinieri și poliție, sosite aici cine știe de ce, având în urmă o poveste pe care nimeni nu o cunoaște și cu un destin care deseori, din păcate, este tragic.

Persoane care trăiesc de pe azi pe mâine, care reușesc să ia masa în vreo cantină a săracilor și să-și găsească un loc în care să doarmă, fie acesta o stradă sau un colț adăpostit când plouă sau sosește iarna. Fantome care devin persoane numai dacă li se întâmplă ceva și ajunge aproape să fie o știre mai importantă la nivel național, precum în cazul în discuție, faptul că acea casă abandonată are legătură cu un faimos personaj din lumea sportului decât că înăuntru au murit două persoane ca și noi.

O întâmplare care face să se reflecteze și inspiră pietate, întocmai aceea pe care a avut-o administrația locală când a decis să își asume cheltuielile pentru înmormântare. Un gest deosebit de frumos care, în momentul în care fiecare persoană are dreptul să aibă pe cineva care să o plângă, îi așază în mod ideal alături de un oraș întreg, al nostru Empoli. Odihnească-se în pace”, este textul emoționant semnat de Marco Mainardi pe portalul Gonews cu știri din Empoli și Toscana.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 49 de ani, mort de frig la Chivasso. „Era sub zăpadă, fără pantofi…”

Brescia, a rănit un hoț român: italian condamnat la o pedeapsă mai mare decât acesta: ”Într-o țară normală cetățeanul ar fi premiat”