Menu
in

”Era la un pas de coma etilică”. Român beat la volan, a ucis doi livornezi: 6 ani după gratii

În noiembrie 2013 – era noaptea de Halloween – a lovit o maşină şi a ucis două persoane, rănind alte trei: conducea beat şi a fost imediat arestat de carabinieri cu acuzaţia de omor multiplu din culpă şi conducere în stare de ebrietate. Eliberat, Nelu Casangiu – român de 41 de ani – a fost judecat şi condamnat.

În dimineaţa de 11 mai 2016, carabinierii au sunat la uşa locuinţei sale din Collesalvetti notificându-i un mandat de arestare emis de Procuratura din Livorno pentru a ispăşi o pedeapsă reziduală de 6 ani şi 8 luni. Camionagiul român a fost din nou arestat şi dus la închisoare de către carabinieri.

Între timp, lui Nelu Casangiu i-a fost ridicat permisul şi nu mai putea conduce niciun vehicul. Ultima dată când s-a aşezat la volan, aşadar, a fost în dramatica noapte de 1 noiembrie 2013: pe via Sorgenti era la volanul unui Volvo S60 cu o rată de alcoolemie de aproape 3 grame pe litru (2,67 ca să fim mai precişi). «Era la un pas de coma etilică», au spus medicii care l-au consultat după accident.

În această stare a lovit bărbatul de 41 de ani maşina care circula pe via Sorgenti în sens opus, provocând moartea a două dintre cele cinci persoane aflata la bordul unui Ford Focus: se întorceau împreună acasă la Livorno după ce şi-au petrecut seara în zona Nugola cu un alt grup de amici care îi urmau într-o altă maşină.

Maşina livornezilor a fost efectiv aruncată de pe carosabil. Maurizio Labruzzo şi Isanella Rossi, de 63 şi 65 de ani, au murit practic pe loc în urma violentului impact, Paolo Martolini şi cumnata sa Gabriela, respectiv soţ şi soţie a celor două victime, au fost răniţi grav, la fel amica celor două cupluri, Lidia Doveri.

Acuzaţia în privinţa bărbatului de 41 de ani era de omor multiplu din culpă şi conducere în stare de ebrietate şi din cauza acestui grav accident a fost trimis în judecată.

Judecătorul de la Tribunalul din Livorno, Antonio Pirato, l-a condamnat la 6 ani de detenţie, un an de arest pentru conducere în stare de ebrietate, i-a suspendat permisul şi i-a confiscat autoturismul. O sentinţă cu siguranţă grea având în vedere că inculpatul a obţinut procedura simplificată (cu reducerea pedepsei) şi mai ales că la acea vreme nu exista încă infracţiunea de omor rutier.

Este unul dintre primele cazuri în care condamnarea pentru omor din culpă se ispăşeşte în închisoare.

Pe lângă condamnarea la 7 ani de închisoare, judecătorul a dispus şi despăgubirea rudelor celor două victime care s-au constituit părţi civile în proces. Suma totală care fusese fixată era de aproape 400.000 de euro şi era imediat executabilă.


Citește și:

Pescara, român beat, cade de la etajul trei al locuinței sale: va rămâne paralizat

Vicenza, beat la volan, era dat în urmărire în România

Guidonia, român beat accidentează şi ucide un pieton. La Roma este primul omor rutier

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version