in

Eroul de la Ostia, perseverența unui român a salvat un copil: ”Nu m-am oprit până nu am văzut că băiețelul își revine”

Alin Stoian, un român care lucrează ca salvamar în Italia, pe plaja Cayenne din Ostia a devenit erou după ce, în cursul zilei de ieri, a salvat viața unui copil de 12 ani care se aventurase printre valuri și se afla în pericol de înec. Românul e considerat un erou pentru perseverența cu care a aplicat manevrele de resuscitare.

Ajutat de un coleg, Alin l-a scos din apă pe copil și a aplicat manevre de resuscitare pe plajă până la sosirea medicilor.

S-a întâmplat sâmbătă după amiază, pe plaja Cayenne din Ostia, unde lucrează Alin Stoian. Tânărul povestește pentru presa locală că mai întâi a auzit strigătul unei femei, apoi a văzut copilul în apă care se chinuia să rămână la suprafață.

”Mă antrenez mult, am participat și la Spartan Race și mă antrenez de ani buni în pădurea din Castel Fusano, iar asta m-a ajutat să-l aduc pe băiat la țărm și să-i fac imediat respirație gură la gură. În 15 minute lungi i-am aplicat toate manevrele de resuscitare. Nu m-am oprit până nu am văzut că băiețelul își revine, a povestit Alin Stoian pentru Roma Today, citată de observatornews.ro.

Un elicopter a sosit pe plajă pentru a-l prelua pe micuț însă, pentru că nu a putut ateriza, medicul de prim ajutor a coborât cu o scară direct din aparatul de zbor pe țărm.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/un-roman-care-a-zburat-de-la-viena-la-bucuresti-critica-autoritatile-pentru-ce-se-intampla-la-otopeni-ne-meritam-soarta-este-umilitor/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Premierul Orban italia

Premierul Orban: «Dacă nu luam măsuri, România era Italia la pătrat»

Româncă de 30 de ani, depistată la Vama Borș cu o mașină de lux căutată de autorităţile din Italia