in

Escrocherie online, preot român arestat la Cagliari

Este şi preotul român ortodox din Cagliari printre cele şapte persoane arestate de Garda de Finanţe din Palermo pentru o mega-înşelătorie pe internet, prin intermediul furtului datelor cărţilor de credit, cu un profit de 10 milioane de euro. Ceilalţi arestaţi sunt 3 români, 2 bengalezi şi 1 palermitan care erau rezidenţi în capitala siciliană.

Organizaţia avea ramificaţii internaţionale pentru a sustrage de pe internet mii de coduri de cărţi de credit, prin tehnici de phishing şi sniffing, care erau apoi utilizate pentru achiziţionarea online de bilete feroviare, aeriene şi maritime plus alte servicii.

Înşelătoria îi avea în vizor pe toţi aceia care erau în căutarea online de călătorii cu preţ redus cu referire particulară la bilete aeriene, feroviare şi maritime. Codurile cărţilor de credit erau folosite până la epuizare, adică până când posesorul cărţii, dându-şi seamam, cerea să fie blocată. L'Unione Sarda scrie: "Banda încasa, de la călătorii în căutarea unor "preţuri reduse", o sumă care, în funcţie de caz, varia de la 50% la 70% din preţul biletului furnizat şi, în schimb, făcea să se debiteze 100% biletul de către titularul neştiutor al cărţii de credit, ale cărei coduri fuseseră obţinute în mod ilicit".

Militarii de la Garda de Finanţe au început ancheta la semnalarea unei societăţi de navigaţie care, în cadrul controalelor obişnuite efectuate asupra achiziţionării de bilete online, a descoperit o serie de anomalii la numeroase plăţi primite prin intermediul cărţilor de credit.

Preotul arestat este Andrei Agape, de 31 de ani şi fără antecedente penale, care se îngrijea de comunitatea ortodoxă din Cagliari. El era încă în sutană atunci când a fost arestat.

Sursa: L'Unione Sarda

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anagni, a luat medicul ostatic

Senatorul Viorel Badea propune înfiinţarea unui minister al diasporei “cu un buget de zece milioane de euro”