in

Familia Spada, clan mafiot care acţiona în Ostia, pusă în genunchi de poliția italiană: i-au fost confiscate bunuri de 18 milioane de euro

Poliţia italiană a confiscat peste 18 milioane de euro (19,5 milioane de dolari) de la familia Spada, un clan mafiot care acţiona în Ostia, suburbia maritimă a Romei, a anunţat miercuri poliţia italiană, citată de Agerpres. Astfel, clanului i-au fost confiscate brutării, baruri, benzinării, săli de sport, şcoli de dans, săli de jocuri de noroc, magazine auto şi alte afaceri, precum şi 12 vehicule.

Spada îşi construise imperiul de afaceri prin extorcări de fonduri, camătă şi trafic de droguri, a indicat Guardia di Finanza (poliţia financiară italiană), într-un comunicat.

Într-un mesaj pe Twitter, primarul Romei, Virginia Raggi, s-a referit la o „lovitură dură pentru clanul Spada” şi a mulţumit Gărzii financiare şi judecătorilor din Roma, care au autorizat acţiunea poliţiei.

Una din afacerile confiscate a fost o sală de box, unde un descendent al clanului Spada, Roberto, a agresat în 2017 un jurnalist de la televiziunea publică RAI, care venise la Ostia pentru a face un reportaj despre familia sa.

În urma ecoului acestui incident, familia Spada a fost vizată de un val de arestări şi de procese. În septembrie, Roberto Spada şi doi dintre apropiaţii săi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru asociere cu mafia.

Regiunea Ostia, unde trăiesc peste 200.000 de persoane, este de mult timp asociată cu crima organizată. Consiliul local a fost suspendat în perioada 2015-2017 pentru infiltrare de către mafie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/ried-im-innkreis-doi-romani-s-au-imbatat-de-paste-apoi-unul-a-scos-cutitul-o-arestare-si-un-apartament-distrus/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Genova, situație disperată pentru o româncă și fiica ei bolnavă: ”Lumea ne tratează ca pe niște leproase”

Italia își revine, scădere importantă a deceselor, record de persoane vindecate