in

Fetiţă româncă de patru luni, moartă într-un accident lângă Padova. La volan se afla mama ei

Accident deosebit de grav la Piazzola sul Brenta: o femeie aflată la volan a pierdut controlul maşinii şi a ajuns într-o râpă. În maşină se afla fetiţa ei de patru luni. Femeia a scăpat, dar pentru fetiţă nu a mai fost nimic de făcut.

O fetiţă de patru luni a murit într-un teribil accident rutier la Piazzola sul Brenta (provincia Padova). Tragedia s-a produs pe 29 iulie. Mama micuţei, românca Doina Florentina Calimandruc, de 34 de ani, la volanul unui Fiat Brava, a ieşit de pe carosabil căzând într-o râpă situată de-a lungul malului drept al râului Brenta.

Zborul de patru metri al maşinii a costat-o viaţa pe fiica sa, Eliza Maria, care se afla în scăunelul de protecţie de pe bancheta anterioară.

Starea nou-născutei a părut imediat foarte gravă: după o oră de masaj cardiac, a fost transferată cu elicopterul medical la Centrul de reanimare neonatală de la spitalul din Camposampiero, unde a murit la scurt timp după sosire.

Mama, imobilizată de personalul medical pentru evitarea riscurilor în cazul unor eventuale leziuni, în stare de şoc, dar fără să fi suferit răni grave, a primit îngrijiri la spitalul din Cittadella pentru contuziile suferite.

Copil de 3 ani şi mama sa, spulberaţi de o maşină, tragedie într-o familie de români din Molise

Era circa ora 11 când femeia a plecat de acasă, luând-o cu ea pe micuţă. Familia română trăieşte aici de câţiva ani. Doina parcursese câteva sute de metri de acasă, pe o stradă îngustă şi periculoasă. În dreptul unei intersecţii, teribilul accident. Maşina a căzut în râpă unde, fără a frâna, a parcurs câţiva metri.

Alarma a fost dată de un rezident care, trecând cu bicicleta, a văzut maşina în mijlocul stufărişului. A alertat salvatorii: la faţa locului s-au dus două ambulanţe şi elicopterul medical de la Suem din Padova, care a aterizat pe câmpul din apropiere.

Mama şi micuţa erau captive în habitaclu: pentru a fi scoase au intervenit pompierii din Cittadella şi Padova. Scăunelul de protecţie în care se afla fetiţa, poate legat prost sau desprins în urma impactului, era prins sub bord. Micuţa Eliza era pe moarte.

Medicii au eliberat-o şi i-au practicat toate manevrele de reanimare acolo pe pământ, inclusiv defibrilarea.

Între timp şi mama a fost scoasă şi urcată în ambulanţă, delirând din cauza şocului. Nou-născuta, după o oră de masaj cardiac care dădea puţine semne de speranţă, a fost dusă la Camposampiero cu ambulanţa, cu sirenele pornite, în timp ce la faţa locului se forma o mulţime de persoane îngrijorată pentru ea. Mama a fost trimisă la Serviciul de Urgenţă din Cittadella, iar elicopterul a plecat gol.

Medicii au încercat imposibilul pentru a o ţine în viaţă pe fetiţă şi pe timpul transportării, însă micuţa inimă a Elizei a încetat să mai bată.

De 15 ani în Italia, ucisă de maşina de pachete pentru România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Horia Corneliu Cicortaş: «Există o problemă generală a „produsului cultural românesc” cerut azi în Italia»

40 de ani de ortodoxie în Italia, slujbă cu 22 de preoţi la Milano