Menu
in

Florența, bătrân jefuit în centru: lovit cu pumnul în stradă și nimeni nu îl ajută

Bătrân jefuit în centru la Florența, nimeni nu îl ajută. Bărbatului i-a fost furat un ceas. Poliția l-a găsit 4 zile mai târziu. Gianpaolo Matteuzzi, în vârstă de 91 de ani, a fost bătut în stradă în timpul unui jaf în centrul Florenței. 
Italia, femeie de 89 de ani violată timp de o oră în fața ușii de la intrare, abuzul surprins de camere

Bătrân jefuit în centru la Florența

Faptele, povestite de Corriere Fiorentino, datează de acum câteva zile. Un ceas a fost furat de la bărbatul pe care poliția l-a găsit deja în Arezzo între timp. 

Pe 6 octombrie, în jurul orei 17, Matteuzzi a plecat spre gară. Un băiat de circa treizeci de ani s-a apropiat de el. Apoi l-a prins de umeri și a început să-l împingă: «Am reacționat. I-am dat câteva lovituri cu plasa, apoi am căzut pe trotuar”. În acel moment i-a smuls ceasul și a fugit. „Foarte viclean, s-a mișcat fără grabă. Abia când a ajuns la colțul cu Via della Scala a început să alerge. Erau oameni pe stradă, dar nimeni nu m-a ajutat”, spune Matteuzzi. 
Italia devine o țară periculoasă: bătaie cu ranga în trafic după o manevră riscantă – VIDEO ȘOC

Ceea ce frapează este indiferența oamenilor

Bătrân jefuit în centru la Florența – În videoclip bărbatul cere ajutor și spune că i-a fost furat ceasul, dar nu intervine nimeni. Un cuplu se oprește uimit să se uite la pensionar și apoi își continuă plimbarea. Un băiat cu rucsac și o doamnă cu cărucior fac același lucru. Un tânăr îl urmărește pe Matteuzzi cu privirea, dar continuă să vorbească la telefon. Scena durează 55 de secunde: este filmată de o cameră de supraveghere a hotelului. 

Pe 10 octombrie surpriza plăcută: «Dimineața cu un telefon m-au chemat la secție. Și acolo am găsit ceasul: ajunsese la Arezzo, poliția a rezolvat cazul în trei zile. Dar este ceva care mă deranjează: nu mă pot resemna cu ideea că Florența s-a schimbat. Ceea ce frapează este indiferența oamenilor. Revăd scena zilei trecute ca și cum ar fi un film. Nu a intervenit nimeni”. 
Dramă la Cosenza, româncă de 21 de ani împușcată în față, a ajuns în stare critică la spital

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version