in

Florența: Șoferul român suspectat că și-a omorât doi copii și părinții într-un accident auto a fost lăsat în libertate

Emil Ciurar, șoferul român de 30 de ani, care și-a pierdut doi copii și părinții în accidentul produs, pe 5 iunie, în Italia, a primit permisiunea de a veni în România, pentru a-și îngropa familia, după care s-a întors în Italia.

Potrivit corrierediarezzo.corr.it, Tribunalul din Florența a decis că nu există niciun pericol ca șoferul român să fugă, astfel că i s-a revocat decizia de arest la domiciliu.

Ciurar a venit în România, la începutul săptămânii, unde a participat la înmormântarea copiilor și părinților lui, după care s-a întors la Napoli, însoțit de cineva din familie.

Avocatul acestuia a anunțat că judecătorii au aprobat cererea de revocare a arestului la domiciliu, el urmând să fie judecat în libertate. Românul a susținut, în fața judecătorilor, să nu se va sustrage urmăririi penale.

Emil Ciurar este liber să stea în Italia sau să se întoarcă în România, scrie sursa citată.

Emil Ciurar, românul care a provocat tragedia de pe autostrada A1, poate veni în România pentru a-și îngropa cei doi copii și părinții morți în accident

Românul s-a aflat la volanul autoturismului implicat într-un tragic accident, la Roma, în care și-au pierdut viața doi dintre copiii lui, dar și părinții. El conducea de 30 de ore în momentul impactului și a recunoscut în fața anchetatorilor că a închis ochii pentru câteva secunde înainte de accident.

„Nu mai puteam să-mi țin ochii deschiși, eram mort de oboseală”, ar fi declarat Emil Ciurar.

Potrivit anchetatorilor, un alt șofer a povestit că a văzut mașina românului circulând în zig-zag cu câțiva kilometri înainte de locul unde s-a produs tragedia.

„Când mi-am dat seama, am redus din viteză și m-am distanțat de acea mașină care părea că a luat-o razna”, a declarat martorul.

Impactul a fost surprins de camerele se supraveghere din zonă și se vede cum mașina iese de pe banda întâi, intră pe banda de urgență și lovește un camion oprit. Apoi a ricoșat și a lovit un alt autoturism înmatriculat în Italia.

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino. În mașină se aflau cei opt români – patru copii, însoțiți de părinți şi de bunicii din partea tatălui. O fetiță de 2 ani și un băiat de 10 ani, dar și bunicii lor, au murit în accident.

Atât soția și al treilea copil, cât și fratele lui sunt la spital. Femeia este în stare gravă, potrivit presei italiene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce dramă au trăit o româncă și fiul ei în Italia: „Ești o maimuță. Român de c…”

Italia, un român a salvat de la înec o fetiță de 10 ani, tatăl copilei a fost însă înghițit de ape