in

Foamea a învins Justiția în Italia, poți fura mâncare, de ajuns să pari flămând

Furtul de foame a unor cantități mici de alimente nu e o infracțiune, a decis instanța supremă din Italia, în cazul unui bărbat fără adăpost. Judecătorii instanței supreme din peninsulă au răsturnat o decizie de condamnare pentru furt în cazul unui bărbat ucrainean care stătea pe străzi. El a furat brânză și cârnați în valoare de 4 euro (circa 18 lei) dintr-un supermarket.

Magistrații au decis că bărbatul fără adăpost a luat mâncarea „în fața necesității imediate și esențiale de a se hrăni”, scrie Corriere della Sera, citată de dcnews.ro.

Faptele au avut loc în 2011, în Genoa. Un client al supermarketului a reclamat că bărbatul a încercat să plece plătind numai pentru pâine, ascunzând în buzunare brânza și cârnații. Anul trecut, el a fost condamnat de o instanță inferioară la șase luni de închisoare și o amendă de 100 de euro.

Însă, pentru instanța supremă din Italia ”dreptul la supraviețuire prevalează dreptului la proprietate.” De asemenea, curtea a amintit în decizia sa că, în vremuri cu probleme economice, „într-o țară civilizată nici măcar cei mai răi dintre oameni nu trebuie să fie lipsiți de alimentație.”

Potrivit sursei citate, într-un editorial publicat de Corriere Della Sera a fost criticat faptul că un furt cu prejudiciul sub 5 euro a trecut prin trei instanțe diferite până să fie dată o decizie definitivă. 


Citește și:

Trento, viața degradantă a cerșetorilor români: trăiesc în clădiri părăsite, se jefuiesc și se denunță unul pe altul

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

Români arestați în Italia, după ce ar fi sechestrat un cetățean german, într-o tabără de romi

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Patru români valoroși candidează pe lista lui Alfio Marchini, la Roma

Eșec total la votul prin corespondență: înscrierile nu pot ține pasul cu plimbările demnitarilor